Yaprağı yenen bitkiler

Bu sebzelerin yeşil aksamı ve yapraklarından faydalanılır. Yeşil aksamı ve yaprakları yenen sebzeler grubunda ravent, sap kereviz, Çin lahanası, baş lahana, ıspanak, pazı, semizotu, kıvırcık, marul, salata, Brüksel lahanası, maydanoz, roka, nane ve tere yer almaktadır.

Yumruları yenen sebzeler nelerdir?

Kökleri ve yumruları yenen sebzeler: Havuç, turp, kırmızı pancar, kök kereviz, tatlı patates, patates.

Kültür sebzeleri nelerdir?

  • Çok yıllık sebzeler: Kuşkonmaz, Enginar, Yer elması
  • Otsu Sebzeler: Ispanak, Pazı, Hindibağ, Hardal.
  • Salata sebzeleri: Marul, Kereviz, Hindibağ
  • Köklü sebzeler: Pancar, Havuç, Şalgam, Turp.
  • Lahana grubu sebzeler: Lahana, Karnabahar, Alabaş, Brüksel.
  • Fasulye ve bezelye grubu sebzeler: Fasulye, Bezelye, Bakla,

Ispanakta hangi tip çiçek vardır?

Bu bağlam- da ıspanaklar, çiçek biyolojisi bakımından tek evcikli (monoik), iki evcikli (dioik) ve erselik olarak üç grupta toplanmaktadır.

Yaprak bir bitki midir?

Yaprak, bitkilerde fotosentez, transpirasyon ve solunumun gerçekleştiği temel organlardır. Gövde ve yan dalların üzerindeki boğumlardan çıkan ve büyümesi sınırlı olan yapılardır.

Kök ve yumru sebzeler nelerdir?

Kök ve yumruları yenen sebze türleri içerinde, patates, turp, havuç, kereviz ve yemeklik kırmızı pancar yer almaktadır.

Yaprakları yenen sebzeler nelerdir?

1.1. Yeşil aksamı ve yaprakları yenen sebzeler grubunda ravent, sap kereviz, Çin lahanası, baş lahana, ıspanak, pazı, semizotu, kıvırcık, marul, salata, Brüksel lahanası, maydanoz, roka, nane ve tere yer almaktadır.

Yaz mevsiminde hangi sebzeler olur?

Yaz Meyve ve Sebzeleri Neler? Meyveler: Karpuz, kavun, şeftali, kayısı, vişne, kiraz, üzüm, incir, nektarin, mor erik, karadut, böğürtlen, yeşil erik, çilek. Sebzeler: Taze fasulye, dolmalık biber, sivri biber, patlıcan, salatalık, domates, enginar, kabak, semizotu, börülce, bamya.