Örnek erasmus sınavı

Erasmus için İngilizce seviyesi ne olmalı?

ERASMUS Öğrenim ve Staj Hareketliliği Yabancı Dil (Almanca/İngilizce) Sınavı B1 düzeyinde yapılacak olup aşağıdaki soru biçimlerinden oluşmaktadır.

Erasmus sınavında neler soruluyor?

Süre: 60 dk. Sorular boşluk doldurma, cloze test, Türkçe-İngilizce çeviri, İngilizce-Türkçe çeviri, cümle tamamlama, okuduğunu anlama, paragraf tamamlama, paragrafta anlam bütünlüğünü bozan cümleyi bulma ve diyalog tamamlama şeklindedir. Sınavda yanlış doğruyu götürmemektedir.

Erasmus dil Sınavları zor mu?

maalesef ege üniversitesi'nde yapılanı çok çok kolay olan sınav. eleme özelliği pek yok diyebilirim. uludağ üniversitesi için ingilizce, almanca ve fransızca olarak yapıldığı ve geçme notunun 50 olduğu basit sayılabilecek bir sınavdır. ayrıca ganonunuzun en az 2.00 olması gerekmektedir.

Erasmus sınavını kazanmak için kaç puan?

Erasmus'a başvurabilmeniz için, genelde 4 üzerinden 2.20 veya 100 üzerinden 70 puanlık bir not ortalamanız olmalıdır. Yüksek lisans veya doktora öğrencilerinin en az 2.50 veya 75 puanları olmaları gerekli.

Erasmus dil Sınavından kaç almak gerekir?

Öğrencilerin, sınavdan başarılı olabilmeleri için sınav baraj puanı: 100 tam puan üzerinden en az 50 puandır. YDS veya ÖSYM tarafından eşdeğerliği kabul edilmiş sınavlardan 50 puan ve üzeri alan öğrenciler Erasmus Yabancı dil sınavına girmek zorunda değildir.

Erasmus için kaçıncı sınıf?

Altınca şart; 2, 3 veya 4 sınıf öğrencisi olmanızdır. Erasmus Programına hazırlık ve birinci sınıf öğrencileri katılamazlar. 1. sınıfta başvurulabilir ancak 2. sınıfta gidilir. Son senesinde yıl uzatan öğrenci müracaat edemez.

Erasmus için para ödeniyor mu?

Erasmus için gittiğim üniversiteye herhangi bir ücret ödeyecek miyim? Hayır, gittiğiniz üniversiteye herhangi bir ücret ödemeyeceksiniz. Ancak Türkiye'de Vakıf üniversitesinde okuyorsanız kendi üniversitenizin kaldığınız dönem kadar ücretini yine kendi üniversitenize ödemek zorundasınız.