Çene darlığı tedavisi

Alt çene darlığı tedavisi ameliyatsız olarak yaklaşık 9 yaşına kadar hareketli aygıtlarla gerçekleştirilebilmektedir. 9 yaş sonrasında ise ancak büyüme gelişim tamamen durduktan sonra ameliyat ile genişleme sağlanabilmektedir. Üst çenede ise yine yaklaşık 9 yaşına kadar hareketli aygıtlarla üst çene genişletilebilir.

Çene darlığı nasıl tedavi edilir?

Üst çene darlığının tedavi edilmesi için en uygun yaş aralığı; 7-8'dir. Erken yaşlarda teşhis edilmesi durumunda, darlık problemi; hareketli ortodontik apareylerle ve hareketli plaklarla başarılı bir şekilde tedavi edilebilmektedir.

Çene darlığı nelere sebep olur?

Çene darlığının temel sebebi gelişim dönemindeki çocukların burun yollarından nefes alamayıp ağız solunumu yapmalarıdır. Bunun sebebi, geniz eti, büyümüş bademcikler, burun yollarındaki eğrilikler ve anatomik problemler olabilir. Bu tür çocuklar yorgun bir ifadeye sahiptir.

Çene genişletme tedavisi ne kadar sürer?

Genişletme işlemi, aparey tipine gore 10-15 gün veya 3-6 ay sürebilir. Genişletme tamamlandıktan sonra, pekiştirme amacıyla aynı veya benzeri bir aparey 3 ay ağızda tutulmaktadır. Genişletmeyi takiben tedavi planına uygun olarak ortodontik tedaviye devam edilir.

Çene darlığı ne demek?

Tek veya çift yanlı çenede meydana gelen biçim bozukluğuna çene darlığı denir. Çene darlığı genetik sebeplerle meydana gelebileceği gibi fiziksel etkiler sonucunda da oluşabilir. … Çene darlığının temel sebebi gelişim dönemindeki çocukların burun yollarından nefes alamayıp ağız solunumu yapmalarıdır.

Diş teli çene bozukluklarını düzeltir mi?

Tel Takmak Çene Yapısını Düzeltir Mi? Bilindiği üzere ortodonti tedavisi; diş telleri kullanılarak dişlerdeki yerleşim bozukluklarının hekim kontrolünde düzeltilmesini içerir. Öte yandan ortodonti tedavisi ile çene kemiklerinin birbirlerine ve kafa kaidesine olan konumundaki bozukluklar da giderilebilir.

Çene geriliği için ne yapılır?

Alt çene geriliği oldukça belirgin ve estetik problemler yaratıyorsa, ortognatik cerrahi operasyonlar düşünülür. Ortognatik cerrahi operasyon, ortodontik tedavinin belli bir aşamasında, diş telleri çıkarılmadan genel anestezi altında plastik cerrah ya da ağız, diş ve çene cerrahı tarafından gerçekleştirilir.

Çene yapısı konuşmayı etkiler mi?

Çene bozuklukları çiğneme ve konuşmada zorlanmaya neden oluyor. … Birçok kişi çiğneme ve konuşma esnasında sorun yaşadığı halde, bu duruma neden olan faktörleri bilmez. Halbuki; yaşanan bu sorunların nedeni çoğu zaman çene kemiklerine ait bozukluklarıdır.