Çakal boku tarifi

Çakal boku nedir?

akdenizde burdur isparta egirdir taraflarinda bolca yapilan bir tur tatli adi. icinde pekmez, ha$ha$ barindirir. bunu zamanında rahmetli dayım havanda ceviz ve kuru üzümü döverek yaparmış. muhtemelen asıl tatlıyı biliyordu ama bunun da ismini kendince çakal boku koyuverdi, bilemiyorum.

Pekmezli susamlı helva nasıl yapılır?

Pekmezli Susamlı Helva (Çakal Helvası) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Önce tezgah üstüne bir tepsi koyup içine yağlı kağıt serin, ne olur ne olmaz yağlı kağıdın da üzerine kağıt havlu ile incecik sıvı yağ sürün. …
  2. Önce susamı biraz kavuruyoruz. …
  3. Sonra kavrulan susam mis gibi kokarken pekmezle kavuşturuyoruz kendisini 😊

Çakal Helvası nerenin?

Çakal Helvası – Isparta Büyük bir tencere içerisine pekmez konulur. Kaynamaya başladığında haşhaş ilave edilir. Ağır ağır karıştırılarak koyulaşıncaya kadar kaynatılır. Kıvamını anlamak için bakır bir tabağa birkaç damla bu karışımdan damlatılarak serin bir yerde 5 dakika bekletilir.

Evde susam helvası nasıl yapılır?

Küçük bir sos tenceresine aldığınız toz şeker, bal ve pekmezi kısık ateşte karamelize edin. Şeker karışımı renk alıp köpük köpük olduğunda kavrulmuş susam ve fırınlanmış fındıkları içerisine katın. Kısık ateşte, 5 dakika daha pişirin. Ocaktan aldığınız tatlı karışımı yağlı kağıt üzerine alın.

Pekmezli top helva nasıl yapılır?

Tereyağını ve sıvı yağı tencereye alıyoruz. Eridikten sonra unları ekleyip, 2-3 dk kavuruyoruz. Susamı ve cevizi ekliyoruz ve susam ve cevizin de kokusu çıkana kadar kavurmaya devam ediyoruz. Ocaktan aldıktan sonra, ilk sıcağının çıkmasını bekliyoruz ve yavaş yavaş pekmezi ekleyip, elimizle yoğuruyoruz.

Kastamonu helvası nasıl yapılır?

Saray Helvası (Kastamonu Çekme Helva) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yağımızı tavaya koyup, eritelim.
  2. Ayrı bir tavada unumuzu koyalım.
  3. Boş bir şekilde unun rengi dönüp, kavruk koku çıkana kadar 10 dakika kadar kavuralım.
  4. Kavrulan unumuzu 1 su bardağı pudra şekerimizi ve vanilyamızı süzgece koyup eleyelim.

Irmik helvasına tahin dökülür mü?

Yağ ve irmiği kavurun. İrmiğin rengi koyulaşınca, tahini ilave edip biraz ısıtın. Üstüne suda erittiğiniz şekeri dökün ve suyunu çekene kadar kavurun. Toparlanan helvayı, kaselere alın ve soğumasını bekleyin.