Yönetim bilişim sistemleri hangi bölümlerde yüksek lisans yapabilir

Yüksek Lisans: Dört yıllık lisans öğrenimini başarıyla tamamlayan mezunlarımız, yurtiçindeki veya yurtdışındaki üniversitelerin ilgili bölümlerinde yüksek lisans yapabilmektedirler. Yüksek lisans alanları yönetim bilişim sistemleri olabildiği gibi işletme veya bilişim teknolojileri de olabilmektedir.

Yönetim Bilişim Sistemleri mezunu mühendislik mi?

Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü eşit ağırlık TM-1 alanında alım yapan bir lisans eğitim programıdır. Bilgisayar Mühendisliği ise sayısal MF-4 alanında alım yapan bir lisans eğitimidir.

YBS mezunu öğretmen olabilir mi?

YBS bölümünden mezun olan öğrenciler pedagojik formasyon eğitimi alarak devlet okullarına bilgisayar öğretmeni olarak atanabilirler.

Yönetim Bilişim Sistemleri mezunu hangi unvanı alır?

Bu dersleri başarılı bir şekilde bitirdikleri takdirde ''Yönetim Bilişim Sistemleri Lisans Diplomasını'' elde edeceklerdir. Diplomasını alan kişilere “Yönetim Bilişim Sistemleri Uzmanı” unvanı verilir.

YBS geleceğin mesleği mi?

Yönetim Bilişim Sistemleri Anabilim Dalı Öğretim Üyelerinden Dr. İlhami TUNCER ise e-ticaret, e-pazarlama gibi unsurlarında önemli yer tuttuğu YBS'nin geleceğin vizyon ve stratejik meslekleri arasında yer aldığını açıkladı.

Yönetim Bilişim Sistemleri Mühendisliği Nedir?

YBS, işletmedeki bilgileri, bilgisayar sistemleri yolu ile elde edecek yapıyı kurar ve bu bilgileri kullanarak yönetim ve işletme alanlarındaki sorunlara çözümler üretir. Sistem, donanım, yazılım, analiz, planlama, kontrol ve karar verme modelleri ve veritabanı kullanır.

YBS okuyan ne olur?

Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun olan öğrenciler yönetim ve bilişim ayağında iş sahibi olabilirler. … Yönetim alanında kendini geliştirmek isteyen kişiler ise İnsan Kaynakları Uzmanı, Proje Yöneticisi, Satış Yöneticisi, İş Analisti, Akademisyen vb. gibi unvanlarda görev yapabilir.

Hangi bölümlerden mezun olanlar öğretmen olacak?

Aşağıdaki alanlar ilköğretim ve ortaöğretimde ortak alanlardır.

  • Yabancı Dil.
  • Rehber Öğretmenlik.
  • Bilişim Teknolojileri.
  • Görsel Sanatlar/Resim, Müzik, Beden Eğitimi.
  • Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi.

30 Apr 2005