Yargıtay 14 hukuk dairesi

Yargıtay 14 hukuk Dairesi kapatıldı mı?

Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu, en son 22 Haziran'da olmak üzere son dönemde yaptığı toplantılarda, 16. Hukuk Dairesi ile 14, 15 ve 19. Ceza Dairelerinin 1 Temmuz itibarıyla kapatılmasına karar verdi.

Yargıtay 14 Ceza Dairesi Başkanı kim?

18.01.2010 tarihinde Yargıtay Üyeliğine seçilen Mehmet Akarca, Yargıtay Büyük Genel Kurulunca 21.10.2013 tarihinde Yargıtay Ondördüncü Ceza Dairesi Başkanlığına seçilmiştir.

Yargıtay hukuk Daireleri hangi davalara bakar?

Buna göre, Yargıtay 1. Hukuk Dairesi gayrimenkul mülkiyeti-tapu sicili, kadastro hukuku dosyalarına, 2. Hukuk Dairesi aile hukuku dosyalarına, 3. Hukuk Dairesi sebepsiz zenginleşme, kusursuz sorumluluk, abonelik sözleşmeleri, adi ortaklık, kira sözleşmeleri, sözleşme hukuku ile tüketici hukuku dosyalarına, 4.

Yargıtay kararlarına nasıl ulaşabilirim?

Resmi Gazetede yayınlanmış Yargıtay kararlarına Elektronik Resmi Gazete http://rega.basbakanlik.gov.tr nin "fihrist" kısmına tıklayarak (http://rega.basbakanlik.gov.tr/Fihrist/fihrist.asp ) açılan sayfada "MEVZUAT TÜRÜ" kısmından "YARGITAY KARARLARI" seçilerek ulaşılabilir.

Yargıtay 14 ceza dairesindeki dosya ne kadar sürede Sonuclanir?

Mahkemelerde Ceza Dairesinin bir dosyayı ortalama olarak inceleme süresi genellikle 352 gün olarak bilinmektedir. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığında geçen ortalama sürenin ise 473 gün olarak bilinir. Genel olarak Yargıtay'da toplam 825 günlük bir inceleme süresi geçmektedir.

Kaç tane Yargıtay hukuk Dairesi vardır?

Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu, 1 hukuk ve 3 ceza dairesinin kapatılmasına karar verdi. Buna göre, Yargıtay'ın 12 hukuk ve 12 ceza dairesi olmak üzere 24 daireden oluşturulması için yapılan çalışmalar tamamlandı. Darbe girişimi ve örgüt üyelikleri davalarına bakan Yargıtay 16.

Mete Duman Kimdir?

2010 Ocak da Yargıtay üyeliğine seçilen Duman, Yargıtay Büyük Genel Kurulunca açık olan Yargıtay 3. Hukuk Dairesi Başkanlığına seçildi.Sivas'lı olan, Fransızca bilen Duman, evli ve üç çocuk babası.