Yabancı plakalı araç ceza sorgulama

Yabancı Plaka ceza Sorgulama Nasıl Yapılır?

Gelir idaresi Başkanlığının “ivd.gib.gov.tr.” internet adresindeki “MTV ve Trafik Para Cezası Ödeme” ekranından yabancı araç plakası ile sorgulama yapılarak ceza bilgileri (araç ile ülkemize giriş yapan ad soyad/unvan, pasaport no, ceza tarihi, tutanak seri sıra numarası, tutanak düzenleyen birim, ceza düzenleyen il/ …

Yabancı plakalı araçlara ceza yazılır mı?

Türk vatandaşı olup olmadığına bakılmaksızın artık yabancı plakalı araçlara da trafik cezası kesilebilecek. Para cezalarını gümrükteki veznelere ödemeyen araçlar ülkeden çıkış yapamayacak. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın konuyla ilgili yönetmeliği Resmi Gazete'de yayınlandı.

Trafik cezası olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?

Trafik Cezası Sorgulama İşlemi Nerelerden Yapılır?

  1. E-Devlet Ceza Sorgulama ve Ödeme sayfası
  2. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Ceza Sorgulama ve Ödeme sayfası
  3. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) Ceza Sorgulama ve Ödeme sayfası
  4. PTT Ceza Sorgulama ve Ödeme sayfası

Dec 22, 2021

Plakadan trafik cezası sorgulama nasıl yapılır?

E-devlet sistemine TC kimlik numaranız ve şifrenizle, e-imza ya da internet bankacılığı ile giriş yaptıktan sonra "https://www.turkiye.gov.tr/emniyet-arac-plakasina-yazilan-cezasorgulama" adresine gidin. "Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama (Gerçek Kişi)" adresine ulaştıktan sonra plakanızı sorgulayın.

Plakadan borç sorgulama nasıl yapılır?

Plakanıza ya da şahsa yazılan trafik cezalarını öğrenmek için de araç borç sorgulama işlemini internetten yapabilirsiniz. www.turkiye.gov.tr adresinden “Emniyet Genel Müdürlüğü / Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama” bölümüne girerek plakanıza yazılan cezaları sorgulayabilirsiniz.

Yabancı plakalı araçlar nasıl HGS alınır?

Yabancılar, mavi kart sahibi kişiler ve Türk vatandaşları HGS etiketini, gümrüklerdeki PTT şube ve acentelerinden ve gümrük yakınındaki HGS satış ve dolumu yapan benzinliklerden temin edebilmektedirler. Türkiye içinde ise PTT'lerden ve anlaşmalı bankalardan HGS etiketi alınabilmektedir.

Yabancı plakalı araç Türkiye’de ne kadar kalabilir 2020?

Yurt dışından pek çok vatandaş araç getirmek istiyor. Dolayısıyla araçlar ülkemize kayıtlı olmadığından dolayı yabancı plakalı araçlar olarak kayıtlara işlenmektedir. Yabancı plakalı araçların ülkemizde kalma süresi 24 ay yani 2 yıldır.