Vitamin b12 yüksekliği sebepleri

Çok fazla hayvansal ürün tüketmek ve gelişigüzel vitamin hapı kullanmak B12 vitaminini yükseltebilir. Ayrıca karaciğer ve böbrek yetmezliği, özellikle kan kanserleri ile bazı kanser türlerinde B12 vitamini fazlalığı görülebilir.Apr 15, 2017

B12 vitamini yüksek çıkarsa ne olur?

Daha önce bahsettiğimiz gibi kanda sürekli olarak yüksek beliren B12 vitamini “karaciğer hastalığı, böbrek yetmezliği, miyelositik lösemi ve polisitemi vera adı verilen kırmızı kan hücrelerinin aşırı büyümesine neden olan bir grup kan kanserinin” belirtisi olabilir.

B12 kaç olursa tehlikeli?

Ölçümleri yapan laboratuvarlar alt sınır olarak 200 pg/ml değerini kabul ediyorlar. Bu değerleri dikkate alan hekimler de B12 rakamları 200-300 civarında olanlara “B12 takviyesi kullanmanız gerekmez” önerisinde bulunuyorlar. Peki doğrusu ne? “Optimal” yani “güvenli” alt sınır 500 olmalı.

B12 vitamini fazlalığı nasıl düşürülür?

Öncelikli olarak dahiliye doktoruna başvurup b12 testi yaptırmalıdır. b12 yüksekliği tespit edilmişse bir müddet b12 vitamini içmemeli,b12 oranı yüksek olan yiyeceklerden uzak durmalıdır. Ayrıca b12 yüksekliğine neden olabilecek hastalıkların tedavi edilmesiyle de b12 seviyesi normal hale döndürülebilir.

Canan Karatay B12 vitamini kaç olmalı?

Canan Karatay B12 vitamininin kandaki değerini 800'den düşükse eksik olarak nitelendiriyor. B12'nin 1000 pg/ml olması gerektiğini söylüyor.

B12 vitaminini ne düşürür?

VİTAMİN B12 NİYE DÜŞER?

  • Vejeteryan diyet.
  • Gastrik asit azlığı(mide asidini azaltan ilaçlar)
  • Şeker hastalığında kullanılan metformin ilacı
  • İ ntrensek faktör eksikliği ( Pernisiyöz anemi)
  • Gastrektomi ( mide ameliyatları)
  • Pankreas hastalıkları (kronik pankreatitler)

Kan tahlilinde B12 kaç olmalı?

B12 vitamininin miktarı testlerde 200 pg/mL ile 800 pg/mL arasında olması beklenmektedir. 200 pg/mL altındaki B12 vitamini düşük kabul edilmektedir.

Fazla vitamin vücuttan nasıl atılır?

Suda eriyen vitaminlerin fazla kullanımında idrarla atılır. Ancak çok yüksek dozlarda alınırsa böbreğe zarar verir. *Yağda eriyen vitaminlerde ise bunlar yağda eridiği için vücutta depolanırlar. Vücuttan fazlası atılmaz birikir; belli bir seviyeyi geçince de en az eksikliği kadar ciddi hastalıklara sebep olurlar.