Vertigoya hangi doktor bakar

Vertigosu olduğundan şüphelenen bireylerin hastanelerin Kulak Burun Boğaz ya da Nöroloji bölümüne başvurması gereklidir. Vertigo, beyinde meydana gelecek birtakım değişikliklerin kulaktaki çınlama şeklinde belirti göstermesinden dolayı bu hastalıkla hastanelerinin bu iki bölümü de ilgilenmektedir.Apr 12, 2019

Vertigo nasıl muayene edilir?

Baş dönmesi şikayeti ile hekime başvuran hastaya kulak muayenesi ve nörolojik muayene yapılarak sorunun kulakta mı yoksa beyinde mi olduğu ile ilgili fikir edinmeye çalışılır. İşitme testi, iç kulakla ilgili denge testi, Beyin elektrosu (EEG), Tomografi veya MR incelemeleri yapılabilir.

Vertigo atağı sırasında ne yapılmalı?

Dr. Bedri Özer, 'Vertigonun hissedilmesi durumunda öncelikle güvenli bir alana çekilip hareketsiz oturulması yeterli olacaktır. Bu süreçte beyin iç kulaktan gelen uyarıları gözden geçirip dengenin tekrar kurulmasına çalışır.

Vertigo kulağın hangi bölümünde olur?

Vücuttaki her hangi bir dengesizlik vertigo ataklarıyla kendini gösterebilmektedir. Halk dilinde kristal oynaması olarak bilinen “Bening Paroksismal Pozisyonel Vertigo” (BPPV) en sık görülen vertigo çeşididir. İç kulaktaki denge merkezinde bulunan kristallerin arka yarım daire kanallarına düşmesi sonucu oluşmaktadır.

Vertigo nöbeti nasıl olur?

Vertigoya bağlı olarak ortaya çıkan ataklar vertigo ataklarıdır. Vertigo ataklarında yer birdenbire sallanır, her şey dönmeye başlar ve çevrede yön bulmakta güçlük çekilir. Bu tarz vertigo atakları, arada bir meydana geldikleri ve çabuk kayboldukları zaman normal kabul edilmektedir.

Vertigo teşhisini kim koyar?

Vertigosu olduğundan şüphelenen bireylerin hastanelerin Kulak Burun Boğaz ya da Nöroloji bölümüne başvurması gereklidir. Vertigo, beyinde meydana gelecek birtakım değişikliklerin kulaktaki çınlama şeklinde belirti göstermesinden dolayı bu hastalıkla hastanelerinin bu iki bölümü de ilgilenmektedir.

Vertigo kan tahlilinde çıkar mı?

Bu basit kan testi iç kulakta hasar olduğunu tespit etmekle kalmıyor, proteinin kandaki oranına bakarak işitme kaybının kapsamını belirlemeye de yardımcı oluyor. Vertigo için de kanda özgün proteinlerin varlığına bakılarak teşhisin hızlanması sağlanabiliyor.

Vertigoyu tetikleyen yiyecekler nelerdir?

Bunun yanı sıra iç kulak enfeksiyonları, boyun ağrıları, metabolik hastalıklar ve alerjiler de vertigonun nedenlerinden birkaçı olmaktadır. Bunların yanında aşırı sigara içmek, alkol tüketme, çok tuzlu yemek, kafein tüketmek, çikolata yemek gibi durumlar da vertigoyu tetikleyen şeyler olmaktadır.