Verem aşısından sonra neden banyo yapılmaz

Bebeklerde verem aşısından kaç gün sonra banyo yapılır?

BCG aşısı haricindeki hiçbir aşı banyo yapmaya engel değildir. Ancak verem aşısından sonra 3 gün boyunca uygulama yapılan bölgeye su değmemesi gerekir. Bu nedenle bu süre içinde bebeğe banyo yaptırmaktan kaçınılmalıdır.

Verem aşısının tutup tutmadığı nasıl anlaşılır?

Verem aşısından haftalar sonra aşı yerinde aşıdan en az 15 gün en fazla 4-5 ay sonra sivilce gibi bir yara çıkar, sulanır, kabuklanır. Daha sonra da iz bırakarak iyileşir. Bu izin olması aşının büyük olasılıkla tuttuğunu gösterir.

BCG aşısından sonra banyo yaptırılır mı?

Aşılardan sonra banyo yaptırılmasında sakınca yoktur. Bunun tek istisnası, BCG (Verem) aşısıdır. Bu aşı yapıldıktan sonra 48-72 saat banyo yaptırılması önerilmez.

Bebeklerde verem aşısı sonrası neler olur?

Tüm aşılarda olduğu gibi, BCG aşısında da aşılamanın ardından bazı hafif yan etkiler meydana gelebilir. Aşının yapıldığı bölgede kızarıklık, ağrı ya da şişkinlik oluşabilir. Bazı durumlarda koltuk altı ve boyundaki lenf bezleri şişebilir. Yan etkilerde kendiliğinden düzelme görülmezse hekime başvurmakta fayda vardır.

Verem aşısından sonra banyo yapılırsa ne olur?

AŞI SONRASI BEBEĞE BANYO YAPTIRILIR MI? BCG ( verem aşısı) dışındaki diğer tüm aşılar, bebeğin banyo yapmasına engel değildir.

2 ay aşıları huzursuzluk yapar mı?

Bebeklerin 2. ay aşıları sonrasında uyku düzenleri değişmemekle birlikte bazı bebeklerde aşı sonrasında bir süre huzursuzluk ve uyku sorunları görülebilmektedir. Bebeklerde ikinci ay aşılarından sonra geceleri daha fazla ateş görülebilmektedir.

Bebeğe verem aşısı ne zaman yapılır?

Verem (Tüberküloz) BCG aşısı, aşı takvimine göre doğumdan 2 ay sonra yani 3. ayda uygulanır.