Trafik cezası ödeme

Trafik para cezasını nasıl öderim?

Trafik para cezası ödemek için birden çok alternatifiniz bulunmaktadır. Vergi dairesi, Banka şubeleri ve PTT'den ödeme yapabilirsiniz. T.C. kimlik numaranız ya da araç plakanız ile ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz.

Online trafik cezası ödeme Nasıl Yapılır?

İnternet Bankacılığı Kredi Kartı ile Trafik Cezası Ödeme Yalnızca anlaşmalı bankaların internet ve mobil kanalları üzerinden kredi kartı ile trafik cezası ödenebilir. İnternet bankacılığı ödeme menüsünde yer alan trafik cezası seçeneğine tıklayarak kredi kartı ile ödeme yapılabilir.

Trafik cezası 15 gün içinde ödenirse ne kadar indirim olur?

Trafik cezasının kesildiği günden itibaren 15 gün içerisinde ödeme yaptığınız takdirde % indirimden yararlanabilirsiniz. 15 günü geçen ödenmemiş trafik cezalarında indirim hakkı bulunmaz ve ödenmediği takdirde her ay %5 faiz eklenerek artar.

E Devlet’ten trafik cezası nasıl ödenir?

eDevlet'in “Trafik Para Cezası Sorgulama ve Ödeme” sayfasına gidip sisteme giriş yaptıktan sonra sizden istenen bilgileri girerek ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz.

1339 TL trafik cezası nedir?

2022 trafik cezaları rehberi

Trafik Cezası Türü2021 Ücret2022 Ücret
Kırmızı ışıkta geçmek314 TL427 TL
Hız sınırını %10 – %30'a kadar aşmak314 TL427 TL
Hız sınırını %30 – %50'ye kadar aşmak652 TL888 TL
Hız Sınırını %50'den fazla aşmak1339 TL1823 TL

•03-Jan-2022

PTT’den trafik cezası nasıl ödenir?

Trafik cezaları PTT şubelerinden de ödenebiliyor. Ancak sadece nakit ödeme yapabiliyorsunuz. PTT'de ceza ödemesi yaparken kredi kartı kullanamazsınız.

Trafik cezası 15 günlük süre ne zaman başlar?

Eğer trafik cezası gıyapta kesilmişse, itiraz süresi cezanın tebliğ edildiği tarihinden itibaren 15 gündür. Ancak trafik memurunun yüz yüze kestiği trafik cezalarında tebliğ tarihi aynı gündür ve 15 günlük itiraz süresi hemen başlar. Trafik cezalarına itirazlar 15 gün içinde Sulh Ceza Mahkemesi'ne yapılır.