Trabzon yöresel yemekleri

Trabzon yöresine ait yemekler nelerdir?

Trabzon'un yöresel yemekleri denince akla elbette ki dillerden düşmeyen kuymak, hamsi balığı, akçaabat köftesi ve Trabzon pidesi geliyor.

Trabzon yiyecek olarak neyi meşhur?

Trabzon ilimizin en meşhur yiyecekleri ve içeceklerine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

  • Hamsi Çorbası
  • Akçaabat Köftesi.
  • Hurmalı Tart.
  • Kukuca.
  • Kefal Ekşilisi.
  • Palamut Dolması
  • Kuymak.
  • Karalahana Sarması

Trabzon neyi ile meşhur?

Trabzonspor'u, hamsisi, ekmeği, tereyağı, fındığı, hurması, kara lahanası, telkarisi diye başlayan uzunca bir sıralama yapabiliriz.

Geleneksel yemekler nelerdir?

Ülkemizin yöresel yemekleri olarak, mantı, güveç, menemen, İskender kebap, yaprak sarması, kuru fasulye, nohut, pilav, sütlaç, künefe, ayran, çiğ köfte, içli köfte, köfte olarak bilinmektedir. Ülkemizde hemen her şehirde bir yöresel yemeğin meşhur olduğu ve en iyi şekilde pişirilerek yapıldığı bilinmektedir.

Karadeniz yöresel yemekleri nelerdir?

Karadeniz Kültürünü Anlatan 11 Yöresel Lezzet

  • Hınkal. Görüntü olarak iri mantıları andıran hınkal, peynirli, patatesli veya kıymalı olarak hazırlanır. …
  • Hamsili Pilav. …
  • Hoşkıran Kavurması …
  • Karalahana Çorbası …
  • Karalahana Sarması …
  • Kaygana. …
  • Kuru Fasulye. …
  • Laz Böreği.

Trabzon neyi meşhur tatlısı?

Trabzon Tatlıları

  • Pepeçura. Trabzon'da yaşamış Rumların şehre bir hediyesi niteliğinde olan pepeçura siyah üzüm, antep fıstığı, hindistan cevizi, fındık, isteğe göre mısır unu ya da vanilyayla da yapılabilen şehre ait en lezzetli tatlılar arasında yer alıyor.
  • Hamsiköy Sütlacı …
  • Laz Böreği. …
  • Laz Helvası …
  • Hurmalı Tart. …
  • Kukuca.

Trabzon yöresel kıyafetleri nelerdir?

Erkek giysileri genel olarak; kabalak, yelek, aba, zıvka, mintan, çizme (sabuk), çarık, çapula, kuşak ve takılardan (kama, kemer, yağdanlık, kavlık, köstek) oluşur.