Trabzon kara lahana dolması

Trabzon kara lahana sarması nasıl yapılır?

Bir lahana yaprağına 1 yemek kaşığı hazırlanmış içten konulur ve her tarafı kapatılarak iyice sarılır. Düz bir tencerenin içerisine karalahana yaprağı serilerek hazırlanan dolmalar yerleştirilir. Tencereye tereyağı konularak orta ısıda pişirilir. Yoğurtla ile sıcak servis edilir.

Kara lahana dolması nasıl yapılır?

Karalahana sarması zeytinyağlı sarma gibi pişirilmektedir. İlk önce tencerenin tabanına karalahana yaprağı serilir daha sonra sarmalar dizilir ve üzerine su bardağı su eklenerek kaynayana kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirilir. Piştikten sonra limon sıkarak hazır hale getirebilirsiniz.

Etli kara lahana sarmasının içi nasıl hazırlanır?

Orjinal Kıymalı Karalahana Sarması (Trabzonlu'dan) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Lahanaları biber bağ şeklinde sırayla 4 dakika haşlayın. …
  2. Kıyma, ince doğranmış soğan, sarımsak, domates ve maydanozu ekleyin.
  3. Bulguru ve pirincini de ilave edin.
  4. Sıvı yağını, tuzu, karabiberi, salçaları da ekleyin ve iyice karıştırın.

Karalahana acısı nasıl geçer?

Karalahana yemeği yapımı için lahanalar ayıklanır. İyice yıkanır ve küçük küçük doğranır. Suda lahanalar yumuşayıncaya kadar haşlanır ve süzdürülür. Lahananın acılığı bu şekilde giderilir.

Kara lahana nasıl yapılır?

Karalahana Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Karalahanaları yıkayın ve doğrayın.
  2. Bir tencereye su alın ve kaynatmaya başlayın, ardından karalahanaları ekleyin ve yaklaşık 10 dakika haşlayın.
  3. Diğer taraftan soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın.
  4. Haşlanmış ve yumuşamış olan lahanaları sudan alın.

Kara lahana sarması için lahana nasıl haşlanır?

Bir tencerede bolca su kaynatın. İçine kaya tuzunu ekleyip erittikten sonra ayıklayıp saplarını kestiğiniz karalahanaları suya atın. Lahana yapraklarını 3 dakika kadar haşlayıp kevgirle sıcak sudan alıp soğuk suya koyun.

Lahana dolma içi nasıl hazırlanır?

Yaprak yaprak ayıkladığınız lahanaları kaynayan suya atıp haşlayın ve süzülmeye bırakın. Yemeklik doğradığınız kuru soğanları pirinç, kıyma, domates rendesi, ince kıyılmış maydanoz, domates ve biber salçası, nane, tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve ılık su ile karıştırarak harcı hazırlayın.