Seftali fidan cesitleri

Şeftali çeşitleri nelerdir?

Nectarine Flat peach Peach/Lower classifications

Şeftali ağacı ne zaman dikilir?

Aşılı açık kök yarı bodur şeftali fidanları yaprak dökümüyle beraber (Genelde Aralık ayı ilk haftasından itibaren) , Bölgelere ve rakıma göre Nisan ayının son haftasına kadar dikilebilmektedir.

Şeftali bakımı nasıl yapılır?

Sulaması iyi yapılan şeftali ağacının verimi yüksek olmaktadır. Sulama sabah ve akşam saatlerinde yapılırsa, toprağın suyu emmesi o kadar yavaş ve verimli olacaktır. Toprağın 10 cm kadarı kurumuşsa, ağacın sulama zamanı gelmiş demektir. Ağaç, bir defada bol su ile sulanmalıdır.

Fidan deposu nerede?

FİDAN DEPOSU _ İzmir

ŞirketFİDAN DEPOSU
AdresCamikebir Mh. Atatürk Cd. No:54 Ovakent / Ödemiş / İZMİR
Şehirİzmir
Telefon02325670356
Telefon – 205323943729

Şeftali en iyi nerede yetişir?

Şeftali Türkiye'de Nerede Yetişir ve Yetiştirilir? Ülkemizde dört mevsimin yaşanması şeftali üretiminin artmasını sağlamıştır. Marmara Bölgesinde yer alan Bursa, en fazla şeftali yetiştirilen ilimizdir. Bursa'da son beş yılda her yıl ortalama olarak 170 – 200 bin ton şeftali üretiliyor.

Şeftali kalitesi nasıl anlaşılır?

Şeftali: İyi şeftalinin ağzı kapalıdır. Kaliteli şeftalinin ele alındığında görünümünden daha ağır olduğu hissedilmelidir. İyi şeftali çekirdeğinden kolaylıkla ayrılır.”

Şeftali ağacı nasıl toprağı sever?

Şeftalinin toprak isteği üzerinde bulunduğu anaca göre değişiklik arz eder. Yetiştiriciliğe en uygun topraklar; süzek, killi, kumlu, çakıllı, milli, derin ve çabuk ısınan alüvyon topraklardır. Toprak PH derecesi 6-7 olmalıdır. Yeterli gübreleme ve sulama yapıldığında kumlu topraklarda da yetiştirilebilir.