Saanen keçisi özellikleri

Türk Saanen keçisi ülkemizde süt ve döl veriminin yüksekliği ile tanınmaktadır ve yaygın yetiştirme alanına sahiptir. Renkleri kremden beyaza doğru değişmekte, genel olarak kısa kıllı, dik ve küçük bir kulak yapısına sahiptir. Her iki cinsiyette de boynuz, küpe ve sakala rastlanmaktadır.

Saanen keçisi kaç ayda doğum yapar?

Keçilerde gebelik süresi, 144 gün ile 157 gün arasındadır. Ortalama 5 ay kabul edilir.

Saanen keçisi özellikleri nelerdir?

Saanen Keçisi Özellikleri

  • Adaptasyon becerisi oldukça gelişmiştir. …
  • Uysal olarak tanımlanan bir yapıları vardır. …
  • Döl verimi bakımından en avantajlı ırkların başında gelmektedir. …
  • Ağırlıkları dişi ve erkeğe göre değişmekle beraber 50 kg ile 70 kg aralığında olmaktadır.
  • Çok yağlı olmayan bir sütü vardır.

Saanen keçisi süt verimi nasıl artırılır?

İyi bir besleme yapılırken, mineraller ihmal edilmez. Keçiler yemle birlikte tuz, kalsiyum, fosfor, kükürt alırsa iştahlı olur. Zayıflamaz, süt verimi artar. Tuz çok önemli bir mineraldir.

Saanen keçisi yılda kaç yavru verir?

Yılda iki oğlak Yılda bir kez doğum yapan ikiz yada üçüz yavrular dünyaya getiren Sanen keçilerinin iyi bakılması ve keçiler üzerinde yapılacak ilave çalışmayla yılda iki kez yavru almanın mümkün olduğunu belirten Babaoğlu, "Sanen keçilerinin yavruları iki ayda annesinden beslenmeden vazgeçiyor.

Keçiler kaç ayda doğuruyor?

Keçilerde gebelik süresi 144–157 gün arasındadır, ortalama 5 ay olarak kabul edilir. Gebeliğin ilk 2 ayında hücre çoğalması çok hızlı olmakta, yavrunun rahim içerisinde büyümesi ise 4. ve 5. aylarda hızlanmaktadır. Bu nedenle bu dönemlerde keçilerin bakım ve beslenmesine dikkat edilmelidir.

Saanen keçisi ne kadar yaşar?

Evcil keçiler ne kadar yaşar? Ortalama bir keçi 10-13 yıl kadar yaşar, ancak 1-1,5 ila 7-9 yaş arası üreyebilir (ve dişi keçiler süt üretir) .

Saanen keçisi ne ile beslenir?

İyi kaliteli kuru ot, yulaf, arpa kırması, veya kesif yem verilmelidir. Normal zamanlarda 0,5-1 kg , aşım zamanında 1-1,5 kg kesif yem verilmelidir. Aşım dönemlerinde yemlerin içine yumurta sarısı karıştırılabilir.