Sıvı bakır fiyatları

Sıvı bakır ne işe yarar?

İleri bakır noksanlığının görüldüğü durumlarda tavsiye edilen yüksek etkili bakır kaynağıdır. … Bakır ayrıca bitkide protein ve vitaminlerin oluşumunu sağlar. Noksanlığında büyüme ve gelişme yavaşlar. Genç yapraklar daralır ve küçülür, meyve ağaçlarında dalların uç kısımları kurur.

Bakır sülfat ne işe yarar?

Bakır sülfat (göztaşı), tarımda fungal (mantari) hastalıklara karşı fungisit olarak kullanılır. Üzüm, kavun vb. gibi meyveler üzerinde mantarlardan kaynaklanan hastalıklarla mücadelede kullanılır. Ayrıca, Bakır sülfat ile sönmüş kireç belirli oranlarda karıştırıldığında bordo bulamacı denilen karışım elde edilir.

Bakır gübresi nasıl kullanılır?

Tek başına kullanılması tavsiye edilir. BAKIR-5 FORTE organik tarımda kullanım sertifikasına sahiptir. Yaprağı yenen sebzeler (Marul, Kıvırcık, Lahana vb.) Yapraktan uygulama dozları 10-15 gün ara ile, damla sulama dozları ise haftalık olarak uygulanır.

Sistemik bakır ne ise yarar?

Bakır, kloro- fil (yeşil renk pigmenti) sentezi için vazgeçilmez elementlerden biridir. Klorofil sentezi ise bitkinin fotosentez etkinliği ve sonuçta verim üzerinde belirleyici rol oynar. Bakır ayrıca bitkide protein ve vitaminlerin oluşumunu sağlar. Noksanlığında büyüme ve gelişme yavaşlar.

Bakır eksikliğinde görülen hastalıklar nelerdir?

Bakır eksikliğinde; genel durum bozukluğu, ishal, büyüme ve gelişmede yavaşlama, yapağı ve kıl kalitesinde azalma, depigmentasyon, kemiklerde deformasyon, fertilite bozuklukları, aortta yırtılma, timusta küçülme, miyokartta dejenerasyon ve özelliklede embriyo gelişimi sırasında omurilikte demiyelinizasyon (enzootik …

Sıvı bakır ilacı ne zaman atılır?

Özellikle sonbahar (yaprakların 3/4'ü yada tamamı döküldüğünde %2 dozda) ve ilkbaharda (gözler uyanmadan 1 hafta önce %1-1,5 dozda) meyve ağaçlarına bordo bulamacı uygulandığında ertesi yıl çıkabilecek potansiyel olarak bulunan pek çok hastalığa karşı etkili ve ekonomik bir mücadele ilacı olmaktadır.

Bakır sülfat zehirli mi?

İnsanlar bakır sülfat kimyasalını göz, cilt ve solunum yoluyla bünyelerine alabilir. Bakır sülfat oldukça güçlü tahriş etkisi bulunan bir maddedir. Bakır sülfat zehirlenmelerinde beyin, mide, böbrekler, bağırsak ve karaciğerde yaralanma meydana gelebilir.