Nohutlu erişteli çorba

Bir tencerede suyu erişteyi ve haşlanmış nohutu kaynatmaya başlayın. Kaynayan sudan 3-4 yemek kaşığı alıp yoğurta ekleyin ve karıştırın. Yoğurdumuzu yavaş yavaş çırparak kaynayan çorbaya ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Daha sonra tuzu ekliyoruz ve çorba biraz koyulaşması için 5 dakika daha kaynatıyoruz.Jun 30, 2015

Nohutlu Erişte Çorbası nasıl olur?

Nohutlu Erişte Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye yağı koyalım unumuzu ilave edip kokusu çıkana kadar kavuralım.
  2. Daha sonra salçaları ilave edelim kavuralım.
  3. Sonra suyumuzu katalım kaynayınca nohut larımızı koyalım. 5 dakika kadar pişirelim.
  4. Ardından eriştelerimizi katalım.

Jan 17, 2019

Erişteli şehriye çorbası nasıl yapılır?

Tel şehriye ile küçük küp küp doğradığımız patatesleri ilave edelim. Ve üzerine 2 su bardağı soğuk su ilave edip çırpalım. 1 litre sıcak suyu ilave edip 15 dakika kadar pişirelim. ( erişteler erimesin diye önceden şehriyeleri pişiriyoruz) daha sonra erişteyi ekleyip tuzu da ilave edip pişiriyoruz.

Kare erişte çorbası nasıl yapılır?

Hazırlanışı: Sarımsakları ince ince doğrayıp yağda güzelce kavurun, salçayı da ekleyip karıştırdıktan sonra erişteyi de ekleyerek pişirmeye devam edin. Ardından yarısına kadar su ekleyip kaynatmaya bırakın. Pişmeye yakın nane ve pul biber atarak çorbayı tatlandırın.

Nohutlu yoğurt çorbası nasıl?

Nohutlu Yoğurt Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurt, un ve yumurtayı bir kaba alıp mikserle çırpın.
  2. Tencereye alıp, suyu ve nohudu ilave edin.
  3. Tuzu serpip, iyice karıştırın.
  4. Kısık ateşte, koyu bir kıvama gelinceye kadar pişirin.
  5. Tereyağını tavada eritip, kırmızı toz biberi ilave edin.

Sade erişte çorbası nasıl yapılır?

Erişte Çorbası Nasıl Yapılır?

  1. Domateslerin kabuğunu soyup rendeleyin. Salçayı bir çorba kaşığı suyla karıştırın. 3 su bardağı suyu bir tencereye alın.
  2. Salça, domates, tuz kırmızı toz biber, sıvıyağ ve tereyağını ilave edip kaynatın.
  3. Kaynayan suya erişteleri ilave edip 15-20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Ekşili erişte nasıl yapılır?

Su kaynayınca nar ekşisi, limon tuzu ve erişte atılır. 5 dk daha kaynatılır tuz ilave edilip altı kısılır. Ayrı bir tavada soğan yarım kepçe yağda kavrulur biber salçası ilave edilir ve en son kuru nane ile kavrulup çorbanın üzerine dökülür ocaktan alınır.

Yeşil mercimek Erişteli nasıl yapılıyor?

Bir tencereye sıvı yağı koyuyoruz. İçine yemeklik doğradığımız soğanları koyup, pembeleşene kadar kavuruyoruz. Ardından salçamızı koyup biraz çevirdikten sonra, et suyunu ilave ediyoruz. Kaynayan suya 20 dakika kaynatmış olduğumuz mercimekleri, ardından da erişteleri ekliyoruz.