Nefes darlığı sırt ağrısı

Nefes darlığı sırt ağrısı yapar mı?

Nefes aldığınız sırada hem sırtınızda ağrı oluyor hem de şu belirtilerden biri veya birkaçını gözlemliyorsanız bunlar kalp krizine işaret ediyor olabilir. Derhal en yakınızdaki bir hastanenin acil servisine başvurmalısınız: Omuz, kol veya göğüs ağrısı, çene, boyun ya da sırt bölgesinde ağrı, nefes darlığı.

Nefes darlığı ve sırt ağrısı için hangi bölüme gidilir?

Düşme gibi travmatik olaylar sonrası başlayan sırt ağrısında ortopedi ve travmatoloji bölümüne muayene olunur. Şiddetli travmalarda gecikmeden acil servise başvurulmalıdır. Ani başlayan sırt ağrısına nefes darlığı, göğüs ağrısı gibi belirtiler eşlik ediyorsa kalp krizi riski olabilir.

Ciğerlerde sorun olduğu nasıl anlaşılır?

Solunum sistemini tutan herhangi bir hastalık akciğer fonksiyonlarını bozarak, hırıltılı solunum, horlama, öksürük, balgam, ağızdan öksürükle kan gelmesi, göğüs ve yan ağrısı, sırt ve omuz ağrısı, kilo kaybı, halsizlik, iştahsızlık, gece terlemesi ve ateş gibi şikâyetlere sebep olabilmektedir.

Akciğerden sırt ağrısı olur mu?

Akciğerden kaynaklı sırt ağrısı kanser harici durumlarda da ortaya çıkabilir. Bu nedenle hemen endişelenmenize gerek yoktur. Örneğin, akciğerde enfeksiyon olması durumunda ve nefes alırken sırtta ağrı olabilir. Sırt ağrısının sebebi, akciğer kanseriyle alakalıysa buna göre tedavi yapılır.

Hangi ağrılar sırta vurur?

Aşırı ruhsal gerilim ve korku gibi ruhsal problemler de sırt ağrısına sebebiyet verebilir. Obezite, viral enfeksiyonlar, kemik bozuklukları, travma, omurga hastalığı, disk kayması, kas veya bağ doku hastalığı, böbrek, kalp, akciğer ve yemek borusu gibi iç hastalıklar, tümörler de sırt ağrısı neden olabilir.

Sırt üstü yatarken neden nefes darlığı?

Yatınca oluşan: Özellikle sırt üstü yatamama kalp yetmezliğinin çok önemli bir belirtisi. Çünkü sırt üstü yatıldığında kalbe binen yük arttığı için nefes darlığı daha fazla yaşanıyor. Hatta bu durumun çok ileri safhalarında kişiler yatarak değil, yalnızca oturarak uyuyabiliyor.

Nefes darlığı için hangi bölümden randevu alınır?

Eğer kişi nefes darlığı yaşıyorsa hastanelerin kardiyoloji bölümüne gidilmelidir.