Meyaneli mercimek çorbası

Unlu mercimek çorbası nasıl yapılır?

Unlu Mercimek Çorbası(Lokanta Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Rendelediğiniz soğanı ve sarımsağı sıvı yağda kavurun. …
  2. 1 su bardağı mercimeği ekleyip karıştırın. …
  3. Kaynayınca kısık ateşte pişmeye bırakın.
  4. Pişince blenderdan geçirin. …
  5. ekrar ocağa alın kıvamı koyuysa sıcak su ekleyerek açın.

Lokanta usulü mercimek çorbası nasıl yapılır?

Mercimekleri bol suda yıkayın.Tereyağını eritin ve küp küp doğranmış soğanları ve ezilmiş sarımsakları kavurun. Soğan ve sarımsak hafif kavrulunca unu ilave edin ve 2-3 dakika unu kavurun. Çırpma teliyle unu çırpıyorken tavuk suyunu ilave edin. Mercimekleri de ilave edin ve kalan suyu da ilave edip kaynamaya bırakın.

Gerçek mercimek çorbası nasıl yapılır?

Mutlaka deneyin.

  1. Mercimeği yıkayalım süzelim düdüklüde yapacaksak düdüklüye koyalım.
  2. Rondoya soğan havuç ve patatesi atalım rondodan geçirelim tencereye ekleyelim.
  3. Üzerine tuz bulyon ve suyu koyalım. ( …
  4. Düdüklüyü kapatıp kaynadıktan sonra 10 dakika pişirelim.
  5. Normal tencerede 25 -30 dakika yeterli olacaktır.

Mercimek çorbası nasıl süzülür?

Mercimeği yıkayıp ekleyin. Üzerine et suyunu ekleyin 7 bardak kadar 1 bardağı süzme aşamasına bırakın. Karabiber ve tuzu ekleyerek patates ve havuç Pişene kadar orta ateşte pişirin. Çorbanız pişince tel süzgeç ten geçirip çorbayı ezerek süzün.

Mercimek çorbasına un katılır mı?

Un ilave etmek çorbanızın daha kıvamlı olmasına yardımcı olacaktır. Eğer çok yoğun kıvamlı çorbalardan hoşlanmıyorsanız un ilave etmenize gerek yoktur.

Mercimek çorbasına sonradan un nasıl kavrulur?

Ayrı bir tencerede yağ ve unu, unun kokusu çıkana kadar kavurun. Ardından çorbanızdan kepçe kepçe, yavaş yavaş ilave ederek unla beraber bütünleştirin. Un sayesinde çorbanız yoğunlaşacaktır. Dilerseniz 1 kepçe çorbanızı ayırıp içerisine nişasta koyarak hızlıca çırpabilir, onu da çorbanıza ilave edebilirsiniz.

Mercimek çorbasına kaç bardak su konur?

Düdüklüde Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  1. 2 su bardağı mercimek.
  2. Yarım çay bardağı sıvı yağ + 1 yemek kaşığı tereyağı
  3. 2 adet soğan.
  4. 1 yemek kaşığı salça.
  5. 8 su bardağı su.
  6. 1 adet et bulyon ( veya 1 su bardağı et suyu)
  7. 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber.
  8. 1 yemek kaşığı kuru nane.

Mar 15, 2015