Mardin in neyi meşhur yemek

Mardin’in en çok neyi meşhur?

Bakır İşlemeciliği. Mardin'de bakır işlemeciliği de oldukça gelişmiş. Kayseriye Bedesteni'nde bulunan bakırcılar ise mutlaka bakmanız gereken yerler arasında. Birbirinden güzel cezvelerin ve kahve takımlarının bulunduğu bu bedestenden bir kahve takımı alarak her Türk kahvesi içtiğinizde Mardin'i hatırlayabilirsiniz.

Mardin’in meşhur tatlısı nedir?

Mardin'in meşhur tatlılarında başı çekenlerden birisi de Kahiye tatlısı. Künefe peyniriyle yapılan hamurlar, şerbet ve Antep fıstığıyla birleşince parmaklarınızı yiyeceğiniz bir lezzet ortaya çıkıyor.

Mardin hangi meyvesi meşhur?

Midyat Kavunu: Midyat kavunu, yaz aylarında sulanmadan ve ilaçlanmadan, güneş ısısıyla doğal olarak yetiştirilen, desensiz sarımtırak renkli, uzun silindirik yapılı ve diğer kavunlardan farklı olarak mayhoş bir tadı olan bir kavun türüdür.

Mardinden yiyecek ne alınır?

Listemizi birlikte güncel tutalım!

  • İşkembe dolması: Kibbe. …
  • Mardin usulü içli köfte: İrok. …
  • Kızartması olur da haşlaması eksik kalır mı: İkbebet. …
  • Kokusu bile iştahınızı açmaya yeter: Soğan kebabı …
  • Başlı başına bir ziyafet: Kaburga dolması …
  • Mardin ete doyurmaya kararlı: Dobo. …
  • Çok farklı, çok özel: Firkiye.

Mardin’in en büyük aşireti kimdir?

Çelebi Aşireti, Mardin'de bulunan Kürt kökenli büyük bir aşirettir.

Mardinden ne hediye alınır?

Halk arasında hayalet şeker olarak bilinen badem şekeri, cevizli sucuk, anasonlu şeker ve üzüm pestili de iyi birer hediye seçeneğidir. Bakır cezveler, bakır bardaklar, çaydanlıklar ve diğer bakır eşyalar da burada oldukça ünlüdür.

Harire tatlısı nedir?

Harire tatlısı; pekmez, un, su ve tarçın ile pişirilerek, ortaya çıkan oldukça doyurucu, besleyici ve hafif bir tatlıdır. Üzeri bol ceviz ile süslenip, kaselerde servis edilir. Harire, Mardin yöresine ait vazgeçilmeyen çok lezzetli bir pekmezli tatlıdır.