Lisans kpss iş alanları

Lisans Mezunları Kpss’de nereleri tercih edebilir?

KPSS B Grubu kadrolar, mühendislikten teknikerliğe, memurluktan hemşireliğe, mimarlıktan avukatlığa kadar atama yapılacak tüm kadrolardır. Tüm lisans mezunları ya da mezun olabilecek durumda olan tüm adaylar KPSS B Lisans sınavına girebilir. KPSS-B kadrolarına alımlar çift yıllarda yapılır.

Herhangi bir lisans mezunu memur olabilir mi?

Düz memurluk için lise, önlisans veya lisans mezunu olunabilir. Her mezuniyet durumu için KPSS sınavından alınan farklı puan türleri ile merkezi atamalarda düz memurluk atamaları gerçekleştirilmektedir.

Devlet memuru olmak için hangi kpss?

KPSS A ve B grubu olarak adlandırılan 2 farklı sınav ile adaylar aldıkları puanlar ile devlet memurluğu için açılan ilanlara başvurabilmektedir. KPSS b grubu adaylarının aldığı bir puan türü olan P3 ile de birçok kurum memur alımı yapmaktadır.

PTT önlisans mezunu alıyor mu?

1)İki yıllık eğitim veren yüksekokulların, (Ek-2) listede belirtilen bölümlerinden mezun olmak. 2)En az B sınıfı sürücü belgesi ile A2 sınıfı sürücü belgesine sahip olmak. (Yazılı sınav sonucunda atanmaya hak kazanan adaylardan evrak teslim süresi içerisinde istenecektir.)

Tarih mezunları KPSS’de nereleri tercih edebilir?

Tarih mezunları birçok memuriyete başvurabilirler. Bunları sıralarsak Türk tarih kurumu, TBMM, Türk silahlı kuvvetleri, devlet arşivleri, müzeler, bakanlıklar ve üniversitedeki memuriyetlere başvurabilirler.

KPSS lisans A ve B grubu nedir?

B gurubu mesleklerinden birine atanmak isteyen tüm adaylar KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür sınavına girmek zorundadırlar. A Gurubu kadrolarından farklı olarak tüm lisans bölümleri B Gurubu kadroları oluşturur. Mühendis, mimar, veteriner, psikolog, sosyolog, hemşire, ebe vb. tüm lisans kadrolarıdır.

Kimler devlet memuru olamaz?

Kasten işlenen bir suçtan dolayı 1 yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkum olan kişi memuriyete kabul edilemez. (657 sayılı kanun m.48/5). Kasten işlenen bir suçtan 1 yıl veya daha fazla hapis cezasının memuriyet görevi sırasında işlenmesi halinde, kişinin memuriyet görevi sona erer.