Letaif noktalarında ağrı

Letaif zikrinden sonra ne gelir?

İsimler ezberlendikten sonra günde 5.000'den başlayan kalp zikri, 21.000'den sonra letâif zikri, 101.000'den sonraysa nefy-u ispat zikrine başlanır, yani "la ilahe illallah" denir. Bâzı kollarda nefy-u ispat zikrine geçmeden önce, bazılarında ise ondan sonra hatme-i tehlîl denilen "la ilahe illallah" zikri yapılır.

Letaif noktaları nelerdir?

Kalp sol, ruh sağ memenin iki parmak altında; sır sol, hafi sağ memenin iki parmak üstünde; ahfa göğsün ortasında; nefs alnın ortasında; dört unsur ise cesede dağılmış olarak bulunur. Allah Teala insanın cesedini yaratmış ve diğer latifeleri bedendeki yerleriyle irtibatlandırmıştır.

AHFA ve hafi ne demek?

Kalp, ruh, sır, hafî, ahfâ şeklinde sıralanan “Letâif-i hamse”nin sonuncusuna verilen ad. “Atvâr-ı seb'a”nın da sonuncusuna ahfâ denilir.

Manevi organ nedir?

ruh letaifi, genel anlamı ile bildiğimiz ruhun sadece manevi bir organıdır. yani onun bir latifesidir. bütün letaifler genel anlamı ile bildiğimiz ruhu meydana getirirler. burada manevi bir organ ve bir letaif olan ruh, ilahi muhabbet ve sevgi merkezidir. sır ilahi vahdet (birlik) merkezidir.

En kuvvetli zikir hangisi?

Zikirler içerisinde en faziletli sözün 'Lâ ilâhe illallah' olduğunu belirten Peygamberimiz, hadis-i şerifinde, Câbir (r.a), naklettiklerine göre: “En faziletli zikir «Lâ ilâhe illallah», en faziletli dua da «el-Hamdülillâh»tır.” (Tirmizî, Daavât 9) ifade edilmektedir.

Zikrin faydaları nelerdir?

Zikir şeytanı uzaklaştırır ve ayrıca onun gücünü kırar. – Allah'ın rıza ve hoşnutluğunu sağlar. – Kalpte meydana gelecek olan üzüntü ve düşüncelerin uzaklaşmasına destek verir. – Zikir kalbin pasını silmek ile beraber kalbi tertemiz hale getirir.

Letaif ne demek osmanlica?

letaif / letâif / لطائف Lâtifeler; insanın mânevî yapısındaki ince duygulardan herbiri.