Labrum yırtığı hakkındaki tüm sorular

Labrum yırtığı kendiliğinden geçer mi?

Her yaş aralığında görülebilen lanrum yırtığı, faal olan kişilerde yaşanan hareket kısıtlaması sebebiyle oldukça can sıkıcıdır. Bu durumun kendiliğinden düzelmesini bekliyorsanız, labrum yırtığı kendiliğinden düzelmez.

Kalçada yırtık nasıl iyileşir?

Kalça Labrum Yırtığı Tedavisi Nedir? Tedavi için ekleme zarar vermeyen artroskopik cerrahi kullanılabilir. 2 ya da 3 delik kullanılarak eklemdeki yırtık temizlenebilir. Bazen yırtıklar tamir edilmeye uygun niteliktedir, bu durumda yırtık doku arkasında dikişler bulunan çapalarla kemiğe tespit edilir .

Kalça labrum yırtığı neden olur?

Neden Olur? Trafik kazası, düşme, spor yaralanması gibi bir travma sonucu kalça ekleminin direkt hasarı veya çıkığı labrum yırtığına yol açabilir. Bazı kişiler yapısal olarak, kemik şekli nedeniyle labrum zedelenmesine daha yatkındır.

Kalçada labrum yırtığı nedir?

Labrum Yırtıkları Labrum yırtığı kalça yuvası (asetabulum) kenarında bulunan kıkırdak dokunun yırtılmasıdır. Sporla veya belirli bir hareket sonucu aniden oluşabileceği gibi zaman içinde yıpranmaya bağlı da görülebilir.

Labrum ne işe yarar?

Asetabular labrum, kalça eklem yuvasının kenarında alt tarafta bağ dokusuna kadar boylu boyunca uzanan kıkırdak benzeri bir yapıdır. Kalça ekleminin uyumuna ve stabilitesine katkısı olduğu bilinmektedir. Labrum yırtıkları, sportif aktiviteler sırasında kalça ekleminin ani zorlanması ve tekrarlayan travmalarda görülür.

Femoroasetabular sıkışma nedir?

Femoroasetabular sıkışma sendromu ( FAS ), kalça ekleminde aşırı sürtünme ile karekterli bir durumdur. Temel olarak femur başı (top) ve asetabulum (soket) kalçaya anormal derecede zarar verecek şekilde birbirine sürtünür. Hasar eklem kıkırdağında veya labrum denilen asetabulum çevresi kıkırdağımsı yapıda oluşabilir.

Kalça ekleminde ağrı neden olur?

Kalça Eklemi Ağrıları Bazı gerilmeler sonucunda alınan fazla kilolar ve kalça eklemi ağrılarını ortaya koymaktadır. Kalça kemiğinde oluşan ağrıların ve incinmesinin birçok nedeni olabilmektedir. Kireçlenme, yaşlılıkta zorlanma durumu, iltihaplanma vb. durumlarda ağrılar görülebilmektedir.