Kuru dolma içi nasıl yapılır

Kuru Dolma iç harcı nasıl hazırlanır?

Bir tencereye yarım bardak zeytinyağı konur, üzerine 2 adet soğan doğranır. Soğanlar biraz öldükten sonra salçalar eklenip kavrulur . Pirinçler eklenir karıştırılır biraz kavrulur ve altı kapatılır. Baharatlar, maydanoz, nar ekşisi, tuz eklenir.

Antep kuru dolma içi nasıl hazırlanır?

Antep Usulü Ekşili Kuru Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kuru biber ve patlıcanları 15 dakika harlı ateşte haşlayalım.
  2. Ateşten alıp soğuk suya atıp şoklayalım.
  3. Daha sonra iç malzemelerinin hepsini karıştırıp yoğuralım.
  4. Şokladığımız patlıcan ve biberleri yarısına kadar dolduralım ve ağzını kapatalım.

Kuru dolmanın içine ne konur?

Yapımı için malzemeler

  • 10 adet kurutulmuş patlıcan.
  • 10 adet kurutulmuş biber.
  • 250 gram kıyma.
  • 2 adet kuru soğan.
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 2 diş sarımsak.
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi.
  • 1,5 çay kaşığı tuz.

Zeytinyağlı kuru dolma kaç dakikada pişer?

Üzerini çok az geçecek kadar kaynar su ekleyip, dolmalarımız açılmasın diye tabak kabartıyoruz. Tencerenin kapağını da kapatıp, kısık ateşte 50-60 dakika kadar pişiriyoruz. Dolmalarınızı en az yarım saat dinlendirirseniz daha güzel olur.

Dolma biberin iç harcı nasıl yapılır?

Öncelikle iç harcını yapmak için bir kabın içerisine soğanları küçük küçük doğruyoruz. Yıkadığımız pirinci baharatları salçayı ve sıvı yağını da ilave edip, ince kıyılmış maydanozları da ekleyip karıştırıyoruz. Dolmalık biberlerin içerisine bu hazırladığımız harcından dolduruyoruz.

Urfa usulü biber dolması nasıl yapılır?

Urfa Usulü Etli Biber Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk önce biberlerin içi oyulur.
  2. İç harcı için kıyma, küçük küçük doğranmış soğan, sarımsak ve biber, baharatlar eklenerek yoğurulur.
  3. Üzerine biraz yağ eklenerek karıştırılır.
  4. Biberlerin içi doldurulur.
  5. Yağlanmış tepsiye dizilir.
  6. Üzerine yağ ve tuz gezdirilir.

Kıymalı kuru dolma içi nasıl hazırlanır?

Kuru patlıcan ve kuru biberleri çok yumuşamayacak kadar haşlayıp süzdürün. Bir kaseye kıyma, soğan, pirinç, ezilmiş sarımsak, nar ekşisi, tüm baharatlar ve zeytinyağı ekleyip güzelce yoğurun. Haşlanmış kuru patlıcan ve biberlere kıymalı harcı çok fazla olmayacak şekilde doldurun.