Kozalak pekmezi yapılışı

Bu şekilde içi açılan ve ezilen çam kozalakları 8 saat boyunca kaynatılır. Kaynama sonunda kozakların suyunun rengi kırmızıya döner. Ardından kozalaklar içinden ayrılır ve kazanda kalan suya şeker eklenerek bir süre daha kaynatılır. Ardından çam kozalağı pekmezi hazır hale gelene dek demlenmeye bırakılır.May 20, 2021

Çam kozalağı pekmezi hangi kozalaktan yapılır?

Çam kozalağı pekmezi, adı üzerinde çam kozalaklarından yapılan bir pekmezdir ve sağlık için oldukça faydalıdır. Solunum rahatsızlıklarının tedavisinde de, akciğerlerin temizlenmesinde de önerilir.

Kozalak kozalak pekmezi nasıl yapılır?

İçi açılan ve ezilen çam kozalakları yaklaşık 8 saat kaynatılır. Kaynama sonunda kozakların suyunun rengi kırmızıya döner. Kozalaklar içinden ayrılır ve kazanda kalan suya şeker eklenerek bir süre daha kaynatılır, Ardından çam kozalağı pekmezi hazır hale gelene dek dinlenmeye bırakılır.

Çam kozalağı pekmezi ne zaman yapılır?

Bu şurubu yapmak için gereken malzemeler çam kozalağı, su, toz şeker ve limon suyudur. Burada püf nokta ise çam kozalaklarının daha yeşil ve küçükken toplanmış olmasıdır. Genellikle Mayıs ayında küçük ve yeşil olan bu kozalakları Mayıs ayında toplayıp yapmak en mantıklı olandır.

Çam kozalağı pekmezi nerede yapılır?

Ormanlarıyla ünlü Kastamonu'da, çam kozalakları pekmez olarak değerlendiriliyor. Türkiye'nin birçok yerinden sipariş alan çam kozalağı pekmezi, uzun süren ve meşakkatli bir üretim sürecinin ardından sofralarda yerini alıyor.

Kozalak pekmezi hangi ağaçtan yapılır?

Çam kozalağı uygun ölçü ve durumlarda kullanıldığında zararlı hale gelebilir. Kozalak pekmezi yapımında olgunlaşmamış çam kozalağı tüketirseniz, midenizde sindirim problemleri meydana gelebilir. Aşırı tüketimde mideniz alarm verebilir ve faydalı olan doğal çam kozalağı suyu zararları ile sağlığınızı etkileyebilir.

Hangi kozalaktan şurup olur?

Mevsimsel hastalıklara karşı tedavi yöntemi olarak gösterilen kozalak şurubu, çam kozalağı ile yapılmaktadır. Zengin besin değerleri sayesinde vücut direncini arttıran ve enfeksiyon hastalıklara karşı etkili olan çam kozalağı şurubu, hazır konserveler halinde satılmaktadır.

Kozalak pekmezi hangi hastalıklara iyi gelir?

Akciğerlerin sağlıkla çalışmasına destek olduğu söyleniyor. Kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltıyor. Düzenli olarak kullanıldığında bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Bağırsakların da düzenli ve sağlıklı şekilde çalışmasına yardımcı olan çam kozalağı pekmezi kabızlık sorununa çözüm oluyor.