Kireç kaymağında kabak tatlısı tarifi

Hatay Kitir kabak tatlısı nasil yapılır?

Kabakları bir gece suda bekletin sabah kabakları kireç suyundan alın iyice yıkayın biraz suda bekletin. Sonra kabakları çatalla delip tencereye alın. Üzerine şekeri dökün sonra iki su bardağı su döküp ocağın üzerine alın kaynamaya başlayınca ocağı kısıp kısık ateşte kaynamaya bırakın.

Kireç suyuyla kabak tatlısı nasıl yapılır?

Kireçte Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Sönmemiş kireci derin bir kaba koyalım üzerine 4 litre suyu bir kaba koyup bekletelim.
  2. Kirecin üzerine çıkan duru suyu bir kaba alalım.
  3. Kabağı soyup karpuz dilimleri gibi doğrayalım kabakları suyun üzerine çıkmayacak şekilde 1 gece bekletelim.

Kabak tatlısı için nasıl kireç kullanılır?

Kireçte Kabak Nasıl Yapılır?

  1. Sönmemiş kireci büyük bir kabın içine alın. …
  2. Kireçli suyun üzerinde çok ince bir tabaka şeklinde duran kireç kaymağını suyuyla birlikte (suyu bulandırmamaya dikkat edin) alarak başka bir kaba aktarın.
  3. Kabak dilimlerini ekleyin. …
  4. Kabakları sudan alıp iyice yıkayın.

Kıbrıs usulü kabak macunu nasıl yapılır?

Geleneksel Kıbrıs kabak macunun tarifi Kabak macunu yapılmak istenen kabaklar dilimlenir ve soyulur. Kabak dilimleri ortalama beş cm boyunda parçalar haline getirilir. Bu parçalar ekşili suda iki saat bekletildikten sonra altı saat boyunca kirece yatırılır. Daha sonra bu parçalar iki defa kaynatılarak suyu dökülür.

Kabak tatlısı nasıl sert yapılır?

Kabakları en az yarım gün bu suda bekletin. Ne kadar sert bir kabak istiyorsanız süreyi o kadar uzatın. Kabakları yeterli bekletmenin ardından iyice yıkayın ve bir saat kadar temiz suya yatırın. Kabaklar temiz suda dinlenirken bir tencerede suyu ve toz şekeri eriterek 5 dakika kadar kaynatın ve serinlemeye bırakın.

3 kilo kabak tatlısına ne kadar şeker konur?

Gelelim kabak tatlısı pişirmenin püf noktalarına… Şekerini ayarlamak için aldığınız kabak miktarının neredeyse yarısı kadar (1 kiloya 400 gr gibi) şeker kullanın.

Kabak tatlısı kireç yerine ne kullanılır?

Şimdi işin püf noktasına geliyoruz ben kireç kullanmaktan çekindiğim için kabaklarımı büyük bir leğen içerisinde 2, 5 yemek kaşığı karbonatla üzerine gelecek kadar suyla birlikte bir gece boyunca buzdolabında beklettim. Ertesi sabah kabakları bol suyla yıkayarak 15 dakika kadar temiz suda beklettim.