Kestane şekeri nasıl yapılır

En iyi kestane şekeri nasıl yapılır?

Şerbeti için küçük bir tencereye şeker ve suyu alıp, kaynayana kadar arada karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra limon damlalarını ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın. Ocağın altını kısın ve içerisine kestaneleri ekleyin. 15 dakika pişirin ve ocaktan alın.

Kestane Şekeri hangi kestaneden yapılır?

Kestane Şekeri Tarifi Nasıl Yapılır? Öncelikle kestaneleri içine zarar vermeden arkalı önlü çizeriz. Çizdiğimiz kestaneleri suyla yıkadıktan sonra suyu kaynatmadan kısık ateşte 3 saat kadar pişiririz. Kabukları aralanan kestaneleri bir bıçak yardımıyla dikkatli bir şekilde kabuklarından ayırırız.

Kestane Şekeri neyle yapılır?

Ev Yapımı Kestane Şekeri İçin Malzemeler : 250 gr kestane. 1 su bardağı toz şeker. 1/2 su bardağı su. 2 damla limon suyu.

Şekerli suda kestane nasıl pişirilir?

Kestaneler iyice yıkanır, kabuğu şekildeki gibi kesilir. Üzerini geçecek kadar su eklenir, tuz ve şeker eklenir, 3-4dakika harlı ateşte pişirdikten sonra 25dakika kısık ayarda pişirilir. Kevgir yada süzgeç yardımıyla süzülür, afiyet olsun.

Kestaneden hangi tatlılar yapılır?

Mevsimi de Gelmişken Kestaneyi Başrole Taşıyacağınız 12 Şahane Tatlı Tarifi

  • Kestaneli Çikolata Kreması Tarifi.
  • kestaneli kek tarifi.
  • Cevizli Kestaneli Kek Tarifi.
  • Kestaneli Trüf Tarifi.
  • Kestane Püresi Tarifi.
  • Kestaneli Tart Tarifi.
  • Kestaneli Rulo Pasta Tarifi.
  • Kestane Reçeli Tarifi.

Evde en güzel kestane nasıl yapılır?

Kestanelerin kabuklarından en çıkıntılı noktaları etli kısımları kesmeden hafifçe çizin. İyice yıkadığınız kestaneleri su dolu bir kapta 2 saat kadar dinlendirin. Ardından sudan çıkarıp kurulayın ve yüksek ateşte köz tavasında pişirin. Çok soğumadan servis edebilirsiniz.

Kestane Şekeri hangi ilimize aittir?

Bursa'nın meşhur tatlılarından bir tanesidir. Kestane şekeri Bursa ili sınırları içindeki Uludağ'da yetişen kestanelerden yapılmaktadır.