Kestane ağacı suyu sever mi

Su yaşamın vazgeçilmezi bir unsurdur. Su olmadan çok çok yüksek verimlere sahip bir Kestane yetiştiriciliği yapmak zordur. Bakımın önemli unsurlarından birisi de sulamaktır, ayrıca ucuz da bir şey değildir. … Bu yüzden gereğinden fazla sulamak yerine bahçenizin, tarlanızın normal su ister hale gelmesi gerekmektedir.Oct 15, 2013

Kestane ağacı neyi sever?

Kestane ağaçlarının güneş alması gerekir. Bol güneşi seven ağaçlardır. Fazla güneş gördükleri takdirde, meyveleri çok daha güzel olacaktır. Kireçli su ve toprakları sevmeyen bir ağaçtır.

Kestane su ister mi?

Kestane ağacı yıllık yağış toplamı 600-1600 mm ve yağış rejimi düzenli olan yerlerde sulama yapılmadan yetiştirilebilir. … Bu dönemde verim ve kaliteyi artırmak için bahçelerin sulanması (özellikle ilk dikim yıllarında toprağın nem durumuna göre fidanların en az 2-3 defa sulanması) gerekmektedir.

Kestane ağacı ne zaman sulanır?

Kuraklığa hassastır. Özellikle sonbahar mevsimi çok kurak geçerse meyvenin dikenli kabuğunun çatlaması durur. Bu nedenle kurak ve sıcak geçen yıllarda ürünün nitelik ve verimini arttırmak için temmuz-ağustos-eylül ayında ağaçların sulanması gerekir. İlk dikim yılında fidanlar toprağın nem durumuna göre 2-3 kez sulanır.

Kestane ağacı nasıl sulanır?

İlk dikim yılında fidanlar toprağın nem durumuna göre 2-3 kez sulanır.Sonraki yıllarda da sulama yapmak çok zararlıdır. a)Eğimi fazla olan yerlerde seki yapmak gerekir. b)Malçlama toprak neminin korunmasında en etkin yöntemdir.Toprağın nemini tutar.Yabancı ot gelişimi olmaz.

Aşısız kestane meyve verir mi?

Aşısızdır, aşılama yapılabilir. Meyve verimi sağlar ancak meyveler küçük ve kabuğu kolay soyulmaz.

Kestane ağacı nasıl yetişir?

Kestaneler gevşek ve geçirgen yapılı topraklarda yetişir. Ağır ve killi topraklarda hastalanma olasılığı bulunmaktadır. Çukur vadilerde ise kestanelikler kurulmamalıdır. Bunlar dışında kestane ağaçları dikim aralığı 10-12 m'dir.

Kestane hangi şartlarda yetişir?

Bu ağaç türü ılıman ve sıcak iklim koşullarını sever. Kestane ağacı yetiştiriciliği, güneşi ve nemi fazla olan yerlerde daha sağlıklı yapılmaktadır. Ülkemizde kestane ağacı nerede yetişir diye soracak olursanız; genellikle bu bölgeler Marmara kıyıları, Ege kıyıları ve Doğu Karadeniz bölgesindedir.