Kan değerlerine hangi doktor bakar

Hematoloji bölümü doktoru (hematolog) hangi hastalıklara bakar? Hematoloji, İç Hastalıkları (Dahiliye) braşında kan hastalıkları ile uğraşan bölümdür. Kemik iliği, dalak gibi kan yapıcı organlar ve lenf bezlerinde kaynaklanan hastalıklara bakar. Bu bölümde hastalıkların tespiti için hastalara kan tahlili yapılır.Feb 1, 2020

Kan tahlili yaptirmak için hangi bölümden randevu alinir?

Kan tahlili için hastalığın bilinmesi ve bu yönde tahlil istenmesi oldukça büyük bir önem taşır. Genel bir gözle bakılması için Dahiliye doktorunndan randevu alarak, danışıp, test yaptırmanız daha verimli sonuçlar almanızı sağlayacaktır.

Kan testinde neler ortaya çıkar?

Doç. Dr.Yavuz Furuncuoğlu, kan tahlillerindeki genetiği bize şöyle anlattı:

  • Sedimantasyon: Kanın çökme hızıdır. …
  • Üre-Bun- Kreatinin: Böbreklerin çalışmasını gösterir. …
  • Ürik asit: Protein yıkımının son ürünüdür. …
  • AST-ALT: Karaciğer fonksiyonlarını gösterir. …
  • Glukoz: Kan şekerini gösterir.

Kan değerlerine nasıl bakılır?

Kolunuzdaki bir damardan, parmak ucundan veya topuktan (yeni doğan) kan örneği alınarak yapılır. Hemogram testi için özel bir hazırlık gerekmez. Herhangi bir ilaç kullanıyorsanız ya da Hemogram testine girmeden önce altta yatan herhangi bir tıbbi durumunuz veya alerjiniz varsa doktorunuzu bilgilendirin.

Kan tahlili için randevu almak gerekir mi?

Kan tahlili için randevu almak gerekir mi? … Kan tahlili, doktorun istemesi ve gerek görmesi üzerine yapılabildiği için ayrıca bir randevu alınmaz. Hasta kişi, hastalığıyla ilgili bölümde muayene olduktan sonra o branşın doktorunun tahlil istemesi üzerine kan tahlili yapılır.

Kanla ilgili hastalıklar nelerdir?

Kan hastalıkları arasında çok sayıda anemi hastalığı, kan kanserleri, alyuvar hastalıkları, trombosit eksikliği, kronik lenfositer lösemi, kronik miyelositer lösemi, lenfoma, miyelofibrozis, polisitemi vera ve depo hastalıkları gibi çok sayıda hastalık bulunmaktadır.

Dahiliye Bölümü Hangi kan tahlilleri yapar?

İç hastalıkları kapsamında çalışılan kardiyoloji kalp rahatsızlıklarını, endokrinoloji hormon bozukluklarını ve hematoloji ise kan hastalıklarını incelemektedir. Bağırsak problemleri için gastroenteroloji, böbrek rahatsızlıkları için nefroloji, kanser için onkoloji ve kas hastalıkları için de çalışılmaktadır.

Kan tahlili için sağlık ocağından randevu alınır mı?

İkamet ettiği bölgede yaşayan her vatandaş ufak rahatsızlıklar ya da hastalığın ön tanıları gibi konularda Aile Hekimi'nden MHRS Portal vasıtasıyla randevu alarak Sağlık Ocağı'na gitmekte ve muayene olmaktadır. Bu kuruluşlarda standart muayene, kontrol, ilaç yazdırma ve kan verme, tahlil verme gibi işlemler mevcuttur.