Kafa derisinde çökme

Kafatası kemiğinde çökme neden olur?

Kafatası çökmesi, genetik birtakım sebeplerle meydana gelebildiği gibi, bebeklikte kafatasının yumuşak olması ve yaşanan kafa travmaları sebebiyle oluşabilmektedir. Bebeklerde kafatası yamuklukları; özel birtakım başlıklar kullanılarak ve ameliyatsız şekilde tedavi edilebilmektedir.

Kafa tabanı tümörü nedir?

Kafa Tabanı Tümörü Nedir? Beyni önemli ölçüde koruyan ve fonksiyonlarını gerçekleştirmesine katkıda bulunan kafa tabanında görülen iyi ve kötü huylu kanser oluşumlarına kafa tabanı tümörü denir. Bu tümörler, yavaş büyüyen ve belirtileri bakımından oldukça sinsice ilerleyen malign oluşumlardır.

Beyinde tümör olduğu nasıl anlaşılır?

Eğer baş ağrısı, apati (haraket ve mimiklerde yavaşlama) bulantı, kusma, epilepsi nöbetleri, tümörün beyinde yerleştiği yere göre vücudunuzun bazı bölgelerinde güçsüzlük, kişilik bozuklukları ve bazı yeteneklerinizde (hesap yapma, yazı yazma gibi) bozulma beyin tümörünün belirtileri sayılır.

Nörotravma nedir?

Kafatası ile beyin zarı arasına kanamalardır. Genel olarak kafatasının kırıldığı travmalarda görülür. Beyin zarı ile kafatası arasına, kopan atardamar kanı birikerek beyni sıkıştımaya başlar. Hastanın travma sonrası bilinci açıkken dakikalar veya saatler içersinde kapanır ve koma hali gelişir.

Kafada kemik Cikintisi nedir?

Kas kullanımına bağlı olarak kafatasının arka kısmında genişlemiş dış oksipital çıkıntı isimli bir kemik oluştuğu doğrudur. Bunun aslen özellikle ileri yaşlarda oluştuğu, ancak yeni çalışmayla gençlerde de sanılandan daha fazla uzadığı ve hatta yaşlılardan bile uzun kemikler görülmeye başlandığı doğrudur.

Kafa tabanı tümörü öldürür mü?

Kafa tabanı tümörleri ile ilgili bilgiler de veren Prof. Dr. Ferhat Erişir, her yaşta görülebilen ve yavaş ilerlediği için erken evrelerinde pek belirti göstermeyen bu tümörlerin, genellikle iyi huylu yapıya sahip olmasına rağmen teşhis edilemeyip müdahalede bulunulmamasının, ölüme sebebiyet verebileceğini söyledi.

Kafa tabanı tümörü nerede bulunur?

Vücudun karmaşık bir bölgesidir. Önemli kan damarlarının ve sinirlerin geçmesine izin veren bölümleri, açıklıkları vardır. Kafa tabanı tümörü beynin altında ve çevresinde oluşur. Sıklıkla burnu, sinüsleri, gözleri, yüzü, kulakları ve boynu etkiler.