Haşıl nedir nasıl yapılır

Haşıl neyle yapılır?

Yarma buğday, un, yoğurt ve sarımsak ve tereyağı ile hazırlanan haşıl geçmişten günümüze ulaşan yöresel lezzetler arasında yer alıyor. Anadolu'nun çeşitli yörelerinde buğday ya da bulgurla yapılan yöresel yemek haşıl, üzerine sarımsaklı yoğurt ve eritilmiş tereyağı dökülerek yeniliyor.

Sivas haşıl nasıl yapılır?

Sivas yöresinden haşıl tarifi: Süzme yoğurdu suyla karıştırıp çırpma teliyle güzelce çırparak açın. Yoğurdunuzu tencereye aktarıp ocağa alın ve altını açın. İçine bulguru ve tuzu da ilave edip kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra ara ara karıştırarak suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin.

Haşıl tatlısı nasıl yapılır?

Pekmezli Haşıl Tarifi Hazırlanışı

  1. Bulguru derin bir tencereye alıp üzerine bolca su ekleyip haşlayın. Tahta kaşıkla iyice karıştırın.
  2. Yumuşayan bulgura unu ekleyip karıştırarak bağlayın ve 10 dakika kaynatmaya devam edin. …
  3. Haşılı servis tabağına alıp ortasını çukur şeklinde açıp pekmezi dökün ve servis yapın.

Haşıl nerenin?

Kars'ın yöresel yemeklerinden haşıl, bugün de vazgeçilmez damak tatlarından biri olarak sofralarda yer alıyor. Haşıl eskiden tarlalarda işçilerin karınlarını hem ucuz hem de besleyici bir yemekle doyurmak istediklerinde pişirdikleri bir yemekmiş.

Haşıl işlemi nasıl yapılır?

Haşıl (Kars Yöresi) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncellikle haşıllık yarmamızı tencereye alalım.
  2. Üstünü geçecek kadar sıcak su ve tuzunu ilave edip kısık ateşte biraz suyunu çekene kadar pişirelim(tamamen çekmemiş olsun).
  3. Yarmamıza unu ilave edip kıvam alıp pişene kadar devamlı karıştıralım ki dibi tutmasın.

Mısır unundan Papa nasıl yapılır?

Makarna suyu gibi 1 su bardağı su ve tuzu kaynatalım. Su kaynadıktan sonra karıştıra karıştıra mısır ununu ilave edelim. Mısır ununu bi 5 dakika tamamen suyunu çekip kokusu çıkasıya kadar kavuralım. Ayrı bir tavada tereyağını kızartalım (miktarını çoğaltıp azaltabilirsiniz).

Karsın hangi yemeği meşhur?

Kars Yöresi Yemek Kültürü

  • Yöre mutfağını; un, baklagiller ve hayvansal ürünlere dayalı yiyecek ve yemekler oluşturmaktadır. …
  • 1-HELVA (Umaç Helvası) : …
  • 2- HÖRRE (UN ÇORBASI) : …
  • 3-KARS BÖREĞİ : …
  • 4-HINGEL(Halk Dilinde Hangel Olarak da Bilinir) …
  • 5-KETE : …
  • 6-SULU KÖFTE : …
  • 7-ERİŞTE PİLAVI:(Patatesli veya Mercimekli)