Gümrük beyannamesi kaç nüsha

Gümrük Beyannamesi formları, ya sekiz nüshalı (Ek 1) bir takım ya da dört nüshalı (Ek 2) iki takım şeklinde sekiz nüshadan oluşur: 1 no.lu nüsha : İhracat ve/veya transit işlemlerinin yapıldığı hareket idaresinde saklanır.Feb 7, 2013

Gümrük Beyannamesi ihracatta kaç nüsha düzenlenir?

Tek Tip Gümrük Beyannameleri 8 (sekiz) nüsha düzenlenmektedir. İhracat ve/veya transit işlemlerinde kullanılmaktadır. İhracat veya transit işlemlerinin yapıldığı gümrük idaresinde saklanmaktadır.

Gümrük Beyannamesi nüshaları nereye gönderilir?

beyannameye eklenen belgelerin asılları ile birlikte bu nüshanın aslı Gümrükler Kontrol Genel Müdürlüğü'ne gönderilir. Bu nüshanın onaylı örneği, aslı yerine geçmek üzere beyanname ekinde bulunması gereken belgelerin örnek veya fotokopileri ile birlikte gümrük idaresinde kalır.

Gümrük beyannamelerinin 2 7 nolu nüshaları hangi amaçla kullanılır?

7 no.lu nüsha: İstatistik amacıyla kullanılan nüshadır. İthalat işlemlerinin yapıldığı gümrük idaresinde saklanır. 8 no.lu nüsha: İthalatta gümrük idaresince işlem gördükten sonra mükellefe iade edilir. Bu nüsha, aracı banka ve diğer kamu kuruluşları tarafından izlenen işlemlerde kanıtlayıcı nüsha olarak kullan lır.

Gümrük beyannamesini kim doldurur?

Gümrük beyannamesi, ihracatta gümrük mevzuatı gereğince doldurularak, ilgili ihracatçı birliği tarafından onaylandıktan sonra gümrük idaresine sunulmuş olan belgedir. Gümrük Beyannamesi doğrudan doğruya mal sahipleri ve kanuni mümessilleri ya da vekilleri tarafından düzenlenir.

Gümrük Beyannamesi ithalatta kaç nüsha düzenlenir?

Gümrük Beyannamesi formları, ya sekiz nüshalı (Ek 1) bir takım ya da dört nüshalı (Ek 2) iki takım şeklinde sekiz nüshadan oluşur.

İhracat muhasebe işleminde gümrük beyannamesinin kaç nüshası ve kaçıncı nüshası geçerlidir?

Beyanname nüshalarının gümrük işlemleri bakımından kullanımı şöyledir: İhracat işlemleri için 1, 2 ve 3 no.lu nüshalar kullanılır.

Ithalat gümrük beyannamesi kaç nüsha?

Gümrük Beyannamesi formları, ya sekiz nüshalı (Ek 1) bir takım ya da dört nüshalı (Ek 2) iki takım şeklinde sekiz nüshadan oluşur: 1 no.lu nüsha : İhracat ve/veya transit işlemlerinin yapıldığı hareket idaresinde saklanır. 2 no.lu nüsha : İstatistik amacıyla kullanılır.