Gül hastalıkları ve ilaçları

Güllere hangi ilaç verilir?

Güllerde Pas Hastalığı ve Mücadelesi-İlaçlaması:Dal ve yaprak saplarında kırmızı lekeler meydana geliyorsa pas hastalığı gül fidanlarınızı sarmış demektir. Güllerde pas ile mücadelede fungusit sınıfından olan etken maddesi propineb olan ve etlen madde oranı p olan ilaçlarda 20 günde bir kullanabilirsiniz.

Güllerde külleme ne iyi gelir?

Sistemik etkili fungisitler külleme için iyi bir seçenektir. Bayfidan ve Calixin bunlardan bazılarıdır. Bunların haricinde kontak etkili ilaçlardan da yararlanabilirsiniz. Bunlar çoğunlukla kükürt içerikli ilaçlardır ve külleme hastalığı tedavisinde önemli rol oynarlar.

Gül ne zaman ilaçlanır?

Bu zararlıya karşı mücadelede en uygun zaman dilimi ilkbahar aylarında yavrular yumurtadan çıktığı zaman yapılmalıdır. İlkbahar aylarında organik fosforlu ilaçlar etkili bir mücadele yöntemidir. Haziran ayında ise yazlık beyaz yağlar mücadelede rahatlıkla kullanılabilir.

Güllerin yaprakları neden kahverengi olur?

Yapraklarda kahverengi ve siyah renkte lekeler halinde görülür ilerlemesi halinde yaprak kenarlarında ve dala bağlandığı yerde sararma olup yaprağı düşürür. Bu hastalığın sebebi iklim değişimindeki sıcaklık dereceklerinin inişli-çıkışlı olması ve yaprakların sürekli nemli kalmasıdır.

Güldeki Basraya ne iyi gelir?

Sadece sirkeyi suya koymayı unutma, tersi değil. Son olarak, bir çay kaşığı gri sabun veya birkaç damla bulaşık deterjanı ekleyin. Sonuç olarak, yaprak bitlerine püskürtülen sirke bitkilere daha iyi yapışacak ve daha uzun süre dayanacaktır. Bitkileri iyice püskürtüyoruz, böylece sıvı onlardan akıyor.

Gül bitine ne ilaç kullanılır?

Arap sabunu su ile karıştırılıp sprey veya pompa ile bitkin hertarafına sıkıldığı zaman yaprak bitleri mumya gibi yapışarak kalır ve ölür. Ama ilk seferde tamamen bitmezler her gün kontrol ederek arap sabunu ile yapılan mücadelede saklanan ve ıslanmayan böcekler kalmaz.

Doğal külleme ilacı nasıl yapılır?

Mantar için ( külleme, pas, siyah leke gibi hastalıklar) Kestiğiniz yere ispirto veya saf alkol sürün. Hasta yaprakları yakarak imha edin. 1 tatlı kaşığı sıvı yağ. Sprey şişe yardımı ile bitkinin tüm yapraklarının altı ve üstü yıkanacak şekilde uygulayın.