Göz kapaklarında şişlik

Göz kapaklarında şişlik, alerjilerin sonucu olabilir. Çoğu zaman alerjiler, gözde tahriş veya kaşıntı gibi sorunlara neden olur. Polen, toz ve hayvan kepeği, gözlerin etrafındaki dokularda histamin salımına neden olur. Histamin, gözler etrafında kaşıntı, kızarıklık ve şişkinlik ile sonuçlanır.

Göz kapaklarının şişmesi hangi hastalığın belirtisidir?

Göz kapağındaki şişme çok daha ciddi ve gözü tehdit eden bir sağlık problemiyle oluşabilir. Bunlar orbital sellülit, Graves hastalığı ve oküler herpes hastalığıdır. Göz kapakları ince yapıları sayesinde yüksek yastıkla yatmakla, yüz üstü uyumakla bile şişebilir.

Üst göz kapağı şişmesi nasıl geçer?

Soğuk su: Göz kapağı şişmelerinde gözün ve çevresinin soğuk su ile yıkanması ya da kompres yapılması şişliğin inmesini sağlar. Bu yöntem ile gözdeki şişliğin giderilmesine yardımcı olmak için bir havlunun içerisine buz koyarak ve göze soğuk kompres uygulayarak şişliğin inmesini sağlayabilirsiniz.

Üst göz kapakları neden şişer?

Endokrin problemleri, böbrek problemleri, vücutta ödem yapan tiroit hastalıkları (hipo tiroit, haşimato tiroiti gibi), metabolik sorunlar (diyabet, insülin direnci gibi), üst solunum hastalıkları (sinüzit, vs.) ve alerjik hastalıklar göz kapaklarının şişmesine neden olabilir.

Göz kapağı neden şişer nasıl geçer?

Göz kapağı şişmesi, enfeksiyon, ödem, alerji veya böcek ısırması gibi pek çok nedenden kaynaklanabilir. Eğer neden enfeksiyon veya ödem ise mutlaka bir doktora görünmek gerekebilir. Ancak göz kapağı şişmesi genellikle bir gün içinde kendiliğinden geçer.

Üst göz kapağı şişmesi hangi doktor bakar?

Göz kapağı bozuklukları, orbital ve sistemik şişkinlik nedenlerinden ayırt edilmelidir. Göz kapağı şişmesi hangi bölüm bakar sorusunun cevabı, hastanelerde göz poliklinikleri bakar olacaktır.

Göz kapağı şişmesi için ne yapılmalı?

GÖZ KAPAĞI ŞİŞMESİ TEDAVİSİ NASIL OLUR? Gözü ve etrafını soğuk suyla yıkamak ya da soğuk bir şeyle kompres yapmak şişliği indirebilir. Bunun için ince bir havlunun içine buz koyup, gözün üstüne tutabilirsiniz. Buzu cilde temas ettirmemeye özen gösterin.

Göz kapağı şişmesi hangi bölüm bakar?

Göz kapağı şişmesi hangi bölüm bakar sorusunun cevabı, hastanelerde göz poliklinikleri bakar olacaktır.