Elde açma ıspanaklı börek tarifi cahide

Evde börek hamuru nasıl yapılır?

Unu kabın ortasında boşluk bırakacak şekilde dökün. Ardından yumurta, sıvı yağ, sirke, su ve tuz eklenerek hamur kulak memesi kıvamına gelene dek yoğrulur. Kıvamı yumuşatmak için su katılaştırmak için de un kullanabilirsiniz. Hamuru yaklaşık yarım saat yoğurduktan sonra 1 saat dinlenmeye bırakmalısınız.

Yumuşak börek hamuru nasıl yapılır?

5 su bardağı unu derin bir yoğurtma kabına alın. Üstüne yumurta, tuz, mayayı ilave ederek suyu ekleyin ve yoğurmaya başlayın.Gerekirse yarım bardak unu da ekleyerek yoğurun. Hamuru tezgaha alın 3-4 dakika kadar yoğurmaya devam edin. Gerekirse unu tezgaha serperek toparlayın.

Saç böreği hamuru nasıl yapılır?

Tavada Saç Böreği ( Gözleme) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Mayayı ılık suda eritin, sonra unun ortasına mayayı tuzu ve ılık su ekleyerek yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. …
  2. Tavada pişeceği için küçük bezeler alın ve tezgahta yuvarlak olarak açın. …
  3. Teflon tavanızda arkalı önlü olarak pişirin.

Çarşaf böreği hamuru nasıl açılır?

Hamuru iyi açabilmek için ılık su ile yoğurmak ve dinlendirmek çok önemli. Yoğurduğunuz hamuru 8 parça bezeye bölün. Üzerini nemli bir bezle kapatın ve 10 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Bu arada çarşaf böreğin içini hazırlamaya başlayın.

Tepsi böreğin hamuru nasıl yapılır?

Derin bir kapta 1 su bardağı su, 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı zeytinyağı, ve 1 yumurtayı karıştırıyoruz. Karışıma 1 tatlı kaşığı karbonat ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip karışımı pürüzsüz olana kadar iyice karıştırıyoruz. 800 – 900 gr Unu ekleyip kulak memesinden biraz yumuşak bir hamur olana kadar yoğuruyoruz.

El açması börek hamuruna ne konur?

Malzemeler:

  1. 5,5 su bardağı un.
  2. 1 adet yumurta.
  3. 2 su bardağı su.
  4. yarım çay bardağı sıvı yağ (hamurun içine katmak için)
  5. 2 tatlı kaşığı tuz.
  6. 1 paket instant maya (10 gr)
  7. hamuru toparlamak için 2-3 yemek kaşığı un.
  8. açılan yufkalara sürmek için sıvı yağ (yarım su bardağı kadar)

Çiğ börek hamuru nasıl olmalı?

Bir kabın içerisinde 1 su bardağı ılık su, 3 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı tuz ve 2 tatlı kaşığı üzüm ya da elma sirkesini karıştırın. Orta yumuşaklıkta bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurunuzu un serptiğiniz tezgaha alıp bezelere ayırın. Bir merdane yardımıyla orta büyüklükte bir tabak boyutunda açın.