Edebiyatla ilgili meslekler

Edebiyat mezunları ne iş yapar?

Türk Dili ve Edebiyatı mezunları; kütüphanelerde, televizyon kanallarında, reklam ajanslarında, Türk Dil Kurumu'nda, gazete ve dergilerde çalışabilirler. Üniversitelerde okutman olarak, Ortaöğretimde Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni olarak, İlköğretimde ise Türkçe öğretmeni olarak görev yapabilirler.

Aöf edebiyat mezunu ne iş yapar?

Mezun Olduktan Sonra İş Koşulları Bunun dışında öğrencilerimiz arşiv ve kütüphanelerde çalışabilir; basın yayın kuruluşlarında metin yazarlığı, düzeltmenlik yapabilir veya Türk Dilleri ve Lehçeleri üzerine uzmanlaşarak Türk devletlerinde görev alabilirler.” ifadeleri yer almaktadır.

Edebiyat Fakültesinde hangi bölümler var?

EDEBİYAT FAKÜLTESİ

  • Arkeoloji Bölümü
  • Felsefe Bölümü
  • Mütercim-Tercümanlık Bölümü
  • Psikoloji Bölümü
  • Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü
  • Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü (Rusça)
  • Sanat Tarihi Bölümü
  • Sosyoloji Bölümü

IDE mezunları ne iş yapar?

İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olanlar "filolog" unvanı taşır. Formasyon alarak İngilizce öğretmenliği yapabilirler. Çevirmenlik, editörlük, eleştirmenlik, reklamcılık, tercümanlık, yazarlık, danışmanlık, akademisyenlik gibi pek çok alanda görev yapabilirler.

Lise edebiyat Öğretmeni Nasıl Olunur?

Edebiyat öğretmeni olmak için 4 yıllık Fen Edebiyat fakültesinden mezun olmak gerekir. Daha sonra KPSS sınavına giren adaylar, devlet okullarında kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlik yapabilir. Bunun dışında üniversitelerin Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olanlar, formasyon eğitimi alarak öğretmenlik yapabilir.

Fen edebiyat mezunları ne iş yapar?

FenEdebiyat Fakültesi'nin tüm mezunları lisansüstü öğretimlerini devam ettirdikleri taktirde temel bilimlere katkıda bulunabilecekleri bir akademik kariyer yapabilecekleri gibi lisans eğitiminde elde ettikleri bilgi ve becerileri formasyon eğitimi ile destekleyerek ortaöğretim kurumlarında öğretmenlik veya …

Boğaziçi edebiyat mezunları ne iş yapar?

Akademik kariyer yapmayı tercih etmeyen mezunlarımız ise ağırlıklı olarak resmî veya özel kuruluşların arşiv ve kütüphanelerinde araştırmacı; başta Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere farklı bakanlıklarda uzman ve araştırıcı; yayıncılık sektöründe metin çevirmeni, redaktör ve editör; reklam ve medya sektöründe metin …