Diyarbakır burma kadayıf yapımı

Burma kadayıf tatlısı nasıl?

Merhaba arkadaşlar bugün sizlere çıtır burma kadayıf tarifi vereceğim. 500 gr.taze kadayıf Antep fıstığı Şerbeti için 3 su bardağı şeker 3,5 su bardağı su Kaynamaya başladıktan sonra 15-17 dk.kaynatalım Şerbet ılık ! tatlı sıcak olacak! 180 c.içi tamamen pişene kadar pişirelim!!!!

Diyarbakır kadayıfı nasıl olur?

Çiğ burma kadayıfı düz bir zeminde açtıktan sonra ortasına boydan boya fıstık içi serpin. Sonra bir ucundan tutun burarak sarın ve tepsiye yerleştirin. Üzerine kalan eritilmiş tereyağını sürüp fazla yağı tepsiyi eğerek dökün. Kadayıfı önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika pişirin.

1 kilo burma kadayıf kaç dilim?

1kg ortalama 16-18 dilim içermektedir.

Burma kadayıf hangi ile ait?

Diyarbakır'ın geleneksel tatlısı "burma kadayıf"ın tescil edilmesi üretici ve vatandaşları sevindirdi.

1 kilo kadayıf ne kadar şerbet dökülür?

Kadayıf Şerbeti: 6 su bardağı şeker, 4 su bardağı su ve 4-5 damla limon suyu ile kıvamı gelinceye kadar kaynatınız. Kızartmış olduğunuz kadayıfın üzerine ılık olan şerbetin tamamını gezdirerek dökünüz. Tepsinin üzerini bir kapak veya tepsiyle kapatıp 1 saat dinlendirdikten sonra servis yapınız.

Burma kadayıf hamuru nasıl yapilir?

Tel Kadayıf Hamuru Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Un, nişasta, tuz, yağ, su bir kapta karıştırılır.
  2. Topaklanma olmadığından emin olmak için blenderden geçirilir. 5 dk dinlendirilir.
  3. Önceden ısıtılmış yapışmaz tava ocakta ısıtılır.
  4. Hamur bir poşete alınır ağzı bağlanır ve ucundan küçücük kesilir(çok küçük olmalı ki ince aksın).

El burma kadayıf şerbeti nasıl yapılır?

Tatlının şerbeti için; su ve şekeri tencereye alıp, koyu kıvamlı bir şerbet hazırlayın. Kıvama gelince, 5-6 damla limon suyu ekleyin. 2-3 dakika daha kaynayınca, ocaktan alın. Çiğ burma kadayıfı, uzun bir tezgahın üzerine yayın.