Cami yaptırmak fiyatı

Bir caminin ortalama maliyeti 1 milyon 500 bin YTL'yi buluyor. 80 bin caminin bulunduğu Türkiye'de şahısların yaptırdığı camilerin değeri de 6 milyar YTL'ye yaklaşıyor. YAKLAŞIK 80 bin cami bulunan Türkiye'de bugüne kadar 3 bin 652 kişinin 6 milyar YTL'lik cami yaptırdığı belirlendi.Dec 7, 2008

Bir cami ne kadara mal olur?

Camiinin maliyetinin ortalama hesaplara göre 3 milyon lira ile 4 milyon lira arasında olması bekleniyor. Bu maliyetler göz önüne alındığında Genelkurmay Başkanı'nın maaşı ile böyle bir camii yaptırıp yaptıramayacağı ise merak konusu. Türkiye'de Generallerin tam olarak ne kadar maaş aldığı ise bilinmiyor.

Medrese yaptırmak ne kadar?

Bulunduğu Bölgeye ve Döviz Kurlarındaki Artışa Göre Maliyet Değişmekte, 75 m2 Medrese-Mescit Maliyeti 100.000 TL Olup, Bağışçıya Yapım Süreci Boyunca Devamlı Bilgilendirme Yapılmaktadır. Bu Bağışı Tümüyle Yapmak Zorunlu Olmadığı Gibi 500 TL Karşılığında Yapımı Devam Eden Mescitlerimizde Hisse Sahibi Olabilirsiniz.

Camiinin giderlerini kim karşılıyor?

türkiye nüfusunun büyük çoğunluğu müslümanlardan oluştuğuna göre camilerin giderlerinin devlet tarafından finanse edilmesi adildir. bilinen kadarıyla devlet cami ve, cemevlerinin giderlerini karşılıyor.

Çamlıca Camii kaç TL?

Çamlıca Camii
Tamamlanma2019
Maliyet65 milyon dolar (ilk proje) 290 milyon dolar (son maliyet)
Özellikler
Kapasite63 bin kişi

Cami minaresi maliyeti ne kadar?

"Bir minarenin maliyeti 17 ile 65 bin TL arasında değişiyor. Minarenin çapına, ebat ve boyuna göre de fiyatlanıyor. Minarelerimizin metre fiyatı her şey dahil 1800 ile 2 bin 500 lira arası değişiyor.

Türkiyede kaç tane cami var?

Ülkemizdeki toplam cami sayısını 89.259 olarak açıklayan Diyanet İşleri Başkanlığı bu camilerin hangi illerde olduğunu da sırasıyla yayınladı. Buna göre en çok cami İstanbul ilimizde en az cami ise Tunceli ilimizde bulunuyor.

Cami Yaptirmanin sevabi nedir?

"Kim, (Allah rızâsı için) bir mescit yaparsa, Allah da ona (cennette) onun benzerini (onun gibi bir köşk) yapar. "Kim zerre ağırlığınca hayır işlemişse, onu(n mükâfatını) görür. Kim de zerre ağırlığınca kötülük işlemişse, onu(n cezasını) görür. Herkes, yaptığı kadar ecir alır.