Bezelyeden antep fıstığı yapımı

Antep fıstığı tozu nasil yapilir?

Gerçek Antep Fıstığı Tozu Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Antep fıstıklarını kabuklarından ayırıp bir kaba alıyoruz.
  2. Üzerine geçecek kadar sıcak su koyuyoruz.
  3. Su ılıyınca dışındaki mor siyah kabuğu soyuyoruz.
  4. Soyulan fıstıkları blendırdan geçiriyoruz.
  5. Son olarak tavaya azar azar alıp kavuşuyoruz.

Çakma Antep fıstığı nasil yapılır?

Çakma Antep Fıstığı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Ispanakları başlayıp blender yardımı ile püre haline getirelim.
  2. Daha sonra yumurta,şekeri iyice çırpalım.
  3. Ardından tüm malzemeleri ekleyip, kare borcamı margarinle yağlayıp,fırına verelim.Üzeri çok kızarmasın içi pişsin.
  4. 20 dk kadar pişirelim,daha sonra soğumaya bırakalım.

Antep fıstığı yerine ne kullanılır?

Özellikle tatlılarda kullanılan Antep fıstığı yerine bezelye ve yeşile boyanmış yer fıstığı kullanılıyor. Tereyağlı diye satılan baklava başta olmak üzere tatlılara tereyağı aroması ya da margarin ekleniyor.

Antep fıstığıyla ne yapılır?

Dünya Antep Fıstığı Günü: İşte Antep Fıstığıyla Yapabileceğiniz 12 Muhteşem Tarif

  1. Antep fıstıklı ve vişneli bar. …
  2. 2. Fıstık topları …
  3. 3. Antep fıstıklı dürüm baklava. …
  4. Antep fıstıklı kurabiye tarifi. …
  5. Antep fıstıklı pesto. …
  6. Antep fıstıklı puding tarifi. …
  7. 7. Fırında Antep fıstıklı somon tarifi.

Sahte fıstık tozu nasıl yapılır?

Sahte Antep Fıstığı Tozu Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Ispanakları iyice yıkayıp yarım çay bardağı su ilave edip blendır ile püre haline getirelim .
  2. Yumurtayı şekerle köpürene kadar çırpalım.
  3. Sırasıyla yağ süt ıspanak püresini ve kalan diğer malzemeleri ilave edelim.
  4. İyice karıştırıp yağlanmış borcama dökelim.

Taze Antep fıstığı nasıl saklanır?

Oda sıcaklığında sakladığınız Antep fıstıkları hava ile temasta geleceği için oksitlenir ve kabuk kısmında bazı kararmalar ortaya çıkar. Antep fıstığının bu sebeplerden ötürü soğuk ortamlarda ya da buzdolabında saklamak uygundur. Bu işlemleri gerçekleştirdiğimiz zaman yaklaşık iki hafta boyunca muhafaza edebilirsiniz.

Kabuklu Antep fıstığı nasıl ayıklanır?

Antep Fıstığı Kabuğu İşleme Teknikleri

  1. Kırmızı kabuğun su veya buharla yumuşatılması.
  2. Yumuşayan kabuğun devliplerde veya fiberglas merdanelerde ezilmesi.
  3. Ezilen kabukların eleklerde ayrılması.
  4. Meyvelerin yıkanarak temizlenmesi.
  5. Meyvelerin süratle sıcak hava ile kurutulması.

Jul 12, 2015