Armut en çok hangi bölgede yetişir

Armut Türkiye'nin pek çok farklı şehrinde yetişmektedir. Özellikle bölgesel açıdan en çok Ege Bölgesi ile beraber aynı zamanda Marmara Bölgesi ve İç Anadolu Bölgesinde yetiştirilmektedir. Ancak şehir açısından bakıldığı zaman en yoğun olan yerler ilk olarak Bursa'da çok fazla yetiştirilir.Mar 4, 2021

Armut hangi iklimlerde yetişir?

Armut bir ılıman iklim meyvesidir. Kış soğuklarına karşı elmaya nazaran daha az dayanıklıdır. Armutlar bol güneşli ve yazları sıcak yerlerden hoşlanır. Çiçeklenmesi elmadan 7-10 gün kadar erken olduğundan ilkbahar donlarına daha çok maruz kalabilir.

Armut En çok hangi ülkede yetişir?

Çin Halk Cumhuriyeti yılda 16.196.649 ton üretimle dünyanın en büyük armut üreticisidir. 519.451 ton üretimiyle Türkiye 5 olarak sıralanmıştır.

Armut hangi mevsimde yetişmektedir?

Armut gülgiller ailesine ait olan lezzetli bir meyve olarak belirtilmektedir. Ilık iklimlerde daha iyi yetişen bu meyve yaz mevsiminin sonuna doğru olgunlaşmakta ve sonbahar mevsimi geldiği zaman toplanmaya hazır halde olmaktadır. Armutlar özellikle sonbahar aylarından Ekim ayı itibariyle yenecek düzeye gelmektedir.

Ankara armudu nerede yetişir?

Ankara ilinde yetiştirilen başlıca armut çeşidi Ankara armududur. Ülkemizin toplam armut üretimi içerisinde % 17'lik paya sahip bulunan Ankara armudunun en fazla üretildiği bölge, içerisinde Ankara ilinin yer aldığı Ortakuzey Tarım Bölgesi'dir. Bölgenin armut üretiminin P'sini bu çeşit oluşturmaktadır.

Kış armudu ne zaman toplanır?

Ekim ayının üçüncü haftasında olgunlaşır ve toplanır. Kış armudu olarak da bilinir. Depolamaya uzun süre dayanır.

Armut en çok hangi şehirde yetişir?

Armut Türkiye'nin pek çok farklı şehrinde yetişmektedir. Özellikle bölgesel açıdan en çok Ege Bölgesi ile beraber aynı zamanda Marmara Bölgesi ve İç Anadolu Bölgesinde yetiştirilmektedir. Ancak şehir açısından bakıldığı zaman en yoğun olan yerler ilk olarak Bursa'da çok fazla yetiştirilir.

Armutun anavatanı neresidir?

Ağaç orta büyüklüktedir ve Avrupa, Kuzey Afrika ve Asya'nın kıyı ve hafif ılıman bölgelerine özgüdür.