Aort anevrizması hangi bölüm bakar

Damar sağlığıyla ilgili hastalıklar için kalp ve damar cerrahisi bölümüne başvurmanız gerekiyor.Nov 21, 2019

Aort anevrizması Hangi bölüm?

Aort, kalbin sol ventrikülünden gelir ve göğüs ve karın boşluğu boyunca ilerler. Aortun göğüs boşluğu kısmındaki bölümünde oluşan anevrizmalar, “torasik anevrizmalar” olarak adlandırılırlar. Aortun karın boşluğu kısmındaki bölümünde oluşanlar ise, “abdominal anevrizmalar” olarak adlandırılırlar.

Anevrizma Tedavisi Hangi bölüm?

Anevrizma tedavisinde genellikle kapalı yöntem ile cerrahi müdahele tercih edilmektedir. Teşhis konulduğu anda, Girişimsel Nöroradyolaji alanında uzman bir doktora görünülmelidir. Eğer tedavi aksatılırsa, anevrizmalar ciddi sonuçlara yol açabilmektedir.

Karında damar atması hangi doktora gidilir?

Midenin yani karnın kalp gibi ritmik bir şekilde atması hamilelik, zayıflık, stres ve mide sorunları gibi çeşitli nedenlerden kaynaklanabilmektedir. Sık sık bu durumla karşılaşıyorsanız dahiliye ve kardiyoloji doktoruna gidip muayene olmalısınız.

Karnımızda kalp gibi atan şey nedir?

Abdominal aort anevrizması olan ve fazla kilolu olmayan bir hasta elini karnına koyduğu zaman orada kalbinin attığını hisseder. Güçlü bir nabız alır. Farklı nedenlerle bağ dokusu zayıfladığı için aort genişlemeye başlar. Ailesinde bu hastalık olanların kendisinde de bu hastalığın olma ihtimali oldukça yüksektir.

Aort anevrizması genetik midir?

Kalıtsal; aileden genetik olarak aktarılan bir takım vücut özellikleri, aort anevrizması ortaya çıkmasında risk faktörü oluşturmaktadır. Bazı genetik doku hastalıklarında aort duvarının yapısında zayıflık olur ve anevrizma gelişir.

Aort damarının genişlemesinin belirtileri nelerdir?

Şiddetli olarak aniden başlayan ve kalıcı olan karın ve göğüs ağrısı, Bacaklarda ve sırtta hissedilen şiddetli ağrılar, Sersemlik hali, ani terleme ve soğuma. Nabzın yükselmesi ve düşük tansiyon.

Fuziform genisleme nedir?

Füziform (iğ biçimli) Anevrizma: Damarın uzunca bir bölümünün iğ şeklindeki bir genişleme sonucu olarak gözüken anevrizmalardır. Mikotik Anevrizmalar: Damarın mikrobik hastalığı sonucu gelişen nadir görülen anevrizma tipidir.