Ankesörlü telefon emsal karar

Ankesör somut delil mi?

Sonuç olarak ankesörlü telefon aramaları, ardışık arama veya değil kişinin FETÖ yapılanması ile ilgilisi konusunda şüphe niteliğinde olsa da kişinin tutuklanmasını gerektirecek CMK 100 anlamında “Kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delil..” niteliği taşımaz, sadece kişinin FETÖ yapılanması ile ilgili …

Ardışık arama delil mi?

Yargıtay, güncel kararlarında ankesörlü — sabit hatlardan ardışık veya tekil yapılan aramaların FETÖ-PDY üyeliği yönünden delil olarak kabul edilebileceğini belirtse de bu husus başlı başına cezalandırmaya yeterli görmemiştir.

Ardışık arama nedir?

Sistem şöyle işliyor: Her ayın cumartesi ya da pazartesi günü FETÖ'nün mahrem imamları, kontörlü telefondan ya da büfelerdeki ücretli sabit hattan sorumlu olduğu 10 kişiyi arıyor. Onlara maklube yiyecekleri ya da buluşacakları yeri bildiriyorlar. Bu işlem her ayın belirlenen gününde tekrar ediyor.

FETÖ ardisik arama nedir?

FETÖ/PDY kapsamında yürütülen bazı soruşturmalarda şüphelilerin kamuya açık ve birbirinden bağımsız market, büfe, kırtasiye, lokanta ve benzeri gibi sair işletmelerde kurulu bulunan ücret karşılığı kullanılan sabit hat ve ankesörlü hatların HTS kayıtlarının incelenmesinde, ardışık arama (yakın zaman diliminde birbirini …

Tekil arama nedir?

1- Ankesörlü / kontörlü sabit hat üzerinden tekil aramalar Yani görülen tek şey, şüphelinin herhangi bir tarihte herhangi bir sabit numaradan aranmasından ibaret. Bu tip tekil aramaların sayısı az ise ve şüpheli hakkında başkaca delil bulunamazsa soruşturmalar genelde takipsizlikle sonuçlanıyor.

Ankesörlü telefon numarası nedir?

Ankesörlü telefon, kamuya açık alanlara tahsis edilen, kullanımı kamuya açık olan ücret yerine geçen herhangi bir jeton, telefon kartı, para veya kredi kartı ile kullanılan umumi telefon türüdür. Ses, SMS, internet, video-mail, kamera, e-mail ile fotoğraf gönderme gibi hizmetleri sunmak üzere tasarlanmış makinelerdir.

FETÖ sohbetlerine katılmak suç mu?

Örgüt tarafından yönetilen sohbet ve toplantılara katılma hususunda Yargıtay yine ayrımda bulunmaktadır. Buna göre örgütsel faaliyet çerçevesinde toplantı düzenlemek ve bu toplantıya katılmak durumunda hareket silahlı terör örgütü üyeliği kapsamında değerlendirilmektedir.