Akide şekeri yapımı

Evde Mevlana şekeri nasıl yapılır?

Özel olarak kullanılan kazanlara, su ve toz şekeri eklenir. Su oranı ve şeker oranı tam kıvamında olmalıdır. Şekerin üzerini bir miktar geçen su eklenir ve kaynama işlemi başlar. Kazan içindeki sıcaklık 100 santigrat olduğunda malzemelerin içine limon tuzu eklenmektedir.

Renkli şekerler nasıl yapılıyor?

İlk önce istediğiniz kadar şekeri bir kavanoza koyup, istediğiniz renkte Gıda boyanızı bir çay kaşığı su ile karıştırıp şekere ilave ediyorsunuz. Kavanozun kapağını kapatıp çalkalıyorsunuz Şekeri tepsiye yığıp 60 derecede 15-20 dakikaya kadar fırında bekletiyorsunuz, eğer şeker elinize yapışmıyorsa olmuş demektir.

Akide şekerinin yapışmaması için ne yapmalıyız?

Akide şekeri diğer şekerlemelere göre hassas yapıya sahiptir. Bu nedenle rutubetli mekanlardan uzak tutmanız önemlidir. Nemli ortamlar şekerlerin daha çok yapışmasına neden olacağından serin ortamlarda saklamanız daha doğru olacaktır.

Evde nane şekeri nasıl yapılır?

Bitkisel yağı fırın tepsisine püskürtün. Böylece nane şekeri yapmak için tepsiniz hazır olacaktır. 4 litrelik bir tencerede şeker, mısır şurubu ve suyu kaynatın ve şeker eriyene kadar sık sık tahta bir kaşıkla karıştırın. Evinizde pişirme temometresi varsa sıcaklık 230 derece olana kadar kaynatın.

Akide sekeri nereden gelir?

Akide şekeri Türk ve Osmanlı mutfağının en eski şekerleme türlerinden biridir. Akide sözcüğü Arapça akit (sözleşme) sözcüğünden gelir. Akide şekeri Osmanlı Devletinde yeniçerilere ulufe töreninde dağıtılırdı. Askerlerin padişaha memnuniyetini ve bağlılığını gösteren bir sözleşme yaptığı anlamına gelirdi.

Mevlana şekerinin içinde ne var?

Üretiminde hiçbir katkı maddesi olmadan yalnızca şeker, limon tuzu ve su katılarak üretiliyor. Başka hiçbir katkı maddesi yoktur. Herkesin güvenle tüketebileceği bir şekerdir.”

Sertleşmiş Mevlana şekeri nasıl yumuşatılır?

Özel makinelerle dilimlenen şeker eleğe alınıyor. Eleğe alınan şekerin üzerine su serpiliyor. Bu su sayesinde şeker nemleniyor ve bu nemlenme işlemi şekerin istenen yumuşaklığa gelmesini sağlıyor.