4 b sözleşmeli personel yönetmeliği

4B li sözleşmeli personel hangi kanuna tabi?

4 b sözleşmeli personel 657 yasada düzenlenmiştir.

4B sözleşmeli personel işten çıkarılabilir mi?

Danıştay 12. Dairesi 5393 sayılı Kanunun 49/8 maddesinde yer alan düzenlemenin ilk defa alınacak personeli kapsadığını belirterek, bu maddeye dayanılarak sözleşmeli personelin mali yetersizlik gerekçesiyle işten çıkarılamayacağını belirtti.

4 B sözleşmeli memur nedir?

4B Sözleşmeli personel: Kamu kurumlarında yıllık sözleşme ile çalıştırılmasına karar verilen ve işçi sayılmayan kamu görevlileri olmaktadır. BAĞ-KUR olarak bilinir. Kariyer ve meslek gurupları kategorileri haricinde çalışan kesim 4a gurubu çalışanlarıdır.

4 B statüsü ne demek?

4b sigorta: 4b sistemi eski adıyla Bağ-Kur sigortasıdır. Bu sisteme kayıtlı kişiler, kendi mesleğini icra eden yani bağımsız olarak çalışan kişilerdir. 4b sisteminine esnaf (iş yeri sahipleri), sanatkar veya serbest meslek grupları dahil olabilir.

4 B sözleşmeli personel memur mu?

4B Sözleşmeli personel: Kamu kurumlarında yıllık sözleşme ile çalıştırılmasına karar verilen ve işçi sayılmayan kamu görevlileri olmaktadır. … Sonuç bağlamında, 657 sayılı Kanun 4 (B) kapsamında sözleşmeli olarak çalışanlar 5510 sayılı Kanun 4/1 ( a) kapsamında sigortalı, yani işçi statüsünde sayılırlar.

657 sayılı Kanun 4B maddesi nedir?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesinde, "Sözleşmeli personel: Kalkınma planı, yıllık program ve iş programlarında yer alan önemli projelerin hazırlanması, gerçekleştirilmesi, işletilmesi ve işlerliği için şart olan, zaruri ve istisnai hallere münhasır olmak üzere özel bir meslek bilgisine ve ihtisasına …

Sözleşmeli kamu personel hangi durumlarda işten çıkarılır?

Ayrıca, askerlik ve doğum dışında kesintisiz olarak fiilen en az 2 hizmet yılını tamamlayan personele; sürekli tam iş göremezlik geliri bağlanması, malullük aylığı bağlanması, yaşlılık aylığı bağlanması veya toptan ödeme yapılması halinde sözleşme kendiliğinden feshedilmiş olur.