Şalgam suyu yapımı tarifi

Kırmızı şalgam suyu nasıl yapılır?

Şalgam Suyu (Ev Yapımı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Şalgam, pancar ve havuçların dış kabuğu tıraşlanır.
  2. Şalgam ve pancarlar dilimlenir, havuçlar boyuna 4'e bölünür.
  3. Tülbent bezin içine yarım ekmek bohçalanarak, uçlarından düğüm atılır.
  4. Tüm malzeme, tuz hariç bidona doldurulur.

Adana şalgamı neden yapılır?

Ev Yapımı Adana Şalgamı (Acılı- Acısız) Tarifi İçin Malzemeler

  1. 5 kilogram siyah havuç şalgamlık.
  2. Yarım su bardağı bulgur.
  3. 1 çay bardağı nohut.
  4. 1 Kurutulmuş acı biber(acı isteyen için)
  5. 4 tepeleme yemek kaşığı salamura tuz(tuzu kendi isteğinize göre ayarlayın içilebilir olsun)
  6. 5 litrelik bidon.
  7. Tülbent.
  8. Yeteri kadar su.

29-Jan-2018

Organik şalgam suyu nasıl yapılır?

Şalgam Suyu (Organik, Ev Yapımı, Osmaniye-Adana Tarzı) Tarifi İçin Malzemeler

  1. 1 adet 3 litrelik (tercihen cam) kavanoz.
  2. 500 gr siyah havuç
  3. Şalgam turpu (isteğe bağlı)
  4. 1 avuç simit (köftelik bulgur) (15-20 gr)
  5. 1 avuç nohut (15-20 gr)
  6. 2 yemek kaşığı tuz (35 gr)
  7. 2 küp şeker.
  8. Tercihe göre 1 küçük diş sarımsak.

Şalgam kaç günde hazır olur?

2 gün arayla kapağını açıp havalandırın. 15 günün sonunda şalgam suyunuz hazır hale gelmiş olacak.

Kırmızı pancardan şalgam yapılır mı?

Kırmızı Pancar (Şalgam) Turşusu (3 Günde Hazır) Tarifi Nasıl Yapılır? … Pancarların üzerine sarımsaklar, tuz, limon tuzu, sirke konur, ılınan pancar suyuyla doldurulur. Kavanoz ağzı sıkıca kapatılır. Oda ısısında 3-4 gün bekletilir.

Adana şalgam suyu nasıl yapılır?

Kaya tuzu, acı biber, toz şeker, sarımsak ve limon tuzunu suya ekleyin ve karıştırın. Tülbentle bağladığınız bulguru suya atın, üzerine dilimlediginiz havuç ve şalgamı ekleyin. Kavanozun ağzını kapatın, birkaç günde bir kapağını açıp havasını alıp tekrar kapatın. En az 25 gün karanlık bir ortamda bekletin.

Pancardan şalgam suyu nasıl yapılır?

Şalgam suyu tarifi hazırlanması:

  1. Pancar, şalgam ve havuçlar yıkanıp üst kabukları tıraşlanır.
  2. Şalgam ve pancar dilimlere ayrılır, havuç dörde bölünür.
  3. Bir tülbentin içine ekmek konur ve ağızından düğümlenir.
  4. Bidona konulur.
  5. Tüm malzeme bidonun içine yerleştirilir.
  6. Tuz suyla eritilerek bidona koyulur.