Özçekim ne demek

Özçekim türkçesi ne demek?

Türk Dil Kurumu, vatandaşlardan gelen önerileri değerlendirerek, "kendi fotoğrafını çekmek" anlamına gelen "selfie"ye Türkçe karşılık olarak "özçekim"i seçti. … Bu çerçevede bugün toplanan TDK Bilim Kurulu, 5 karşılıktan en fazla önerilen "özçekim"i "selfie"ye karşılık olarak kabul etti.

Özçekim ne demek TDK?

2014 yılında da Türk Dil Kurumu tarafından selfieye karşılık olarak "özçekim" kelimesi kabul edilmiştir. Sonradan Türkiye'de selfie için daha eski görçek kelimesinin bulunduğu fark edilince TDK bu sözcüğü gündeme getirmiştir. TDK Türk Dili Dergisi'nde sözcüğün 1940'lı yıllarda kullanıldığı belirtilmiştir.

Selfie kelimesinin Türkçe karşılığı nedir?

Türk Dil Kurumu (TDK) Bilim Kurulu, "selfie"ye Türkçe karşılık olarak "özçekim" kelimesini seçti.

Selfie hangi dilden gelir?

"kendi" anlamına gelen self sözcüğünden türetilmiştir.

Selfie kelimesi ne zaman çıktı?

Selfie kelimesi, ilk kez 13 Eylül 2002 tarihinde Avustralya'da bir internet forumunda yer aldı. Dr. Karl Self-Serve Science Forum'unda Nathan Hope, kaleme aldığı bir yazıda selfie kelimesini ilk kez kullanan kişi oldu.

Online Türkçe karşılığı nedir?

Teknolojinin sunduğu nimetler ve internet nedeniyle online artık halk diline yerleşmiş sözcüklerden biridir. … Online kelimesi İngilizce kökenli olarak Türkçede en çok kullanılan sözcükler arasındadır. Türkçe karşılığı olarak ise 'çevrimiçi, internet üzerinden bilgisayara bağlı olarak çalışma' şeklinde tanımlanmaktadır.

Trend ne demek TDK?

TDK trend kelimesi için karşılık olarak, 'eğilim' karşılığını veriyor. İngilizce kökenli bir kelime olarak Türkçeye yerleşmiş olan trend, özellikle moda dünyası için öne çıkmaktadır. Trend kısaca Türk dil kurumu açısından eğilim anlamını taşımaktadır.