Çikolata yapımı tarifi

Evde çikolata nasıl yapılır Malzemeler?

Evde Çikolata Tarifi Malzemeleri

  1. 50 gram kakao yağı
  2. 50 gram pudra şekeri.
  3. 3 yemek kaşığı kakao.
  4. 2 yemek kaşığı süt tozu.
  5. Tuz.

Kakao ile çikolata nasıl yapılır?

Çikolata ısındığında (tam olarak pişmeden önce) mutfak robotuna alın ve pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar karıştırın. Çikolata karışımına yavaş yavaş süt ve şekeri ekleyerek karıştırmaya devam edin. Dilerseniz, az miktarda tuz da ekleyebilirsiniz. Çikolata kremsi bir kıvama geldiğinde donmaya hazır demektir.

Gerçek çikolata nasıl yapılır?

Gerçek çikolata nasıl yapılır?

  1. Bitter çikolata için, kakao kütlesi, kakao yağı ve şeker karıştırılır.
  2. Sütlü çikolata elde etmek için kakao kütlesi, kakao yağı, şeker ve süt tozu karıştırılır.
  3. Beyaz çikolata yapımında ise, çikolatanın kararmasına neden olacağından kakao kütlesi kullanılmaz.

El yapımı çikolata nasıl yapılır?

Ev Yapımı Çikolata Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Margarin bir tavada eritilir ve bütün malzemeler güzelce karıştırılır. …
  2. Karışım bir tencereye alınıp 15 dakika karıştırılarak pişirilir.
  3. Kavanozlara konulup soğutulur.
  4. İster saralle gibi ekmeğe sürüp isterseniz de pastalarınız da çikolata sosu olarak tüketebilirsiniz.

Oct 25, 2014

Çikolata nasıl yapılır içinde neler var?

Çikolatanın ana maddesi kakao Afrika ve Güney Amerika'da bulunan kakao ağaçlarında yetişir. GÖRÜNTÜSÜ MEYVEYE BENZİYOR AMA; Kakao ağacında kakao meyveleri yetişir. Bu meyveler sarı, yeşil, kırmızı renklerde olabilir. Bu halde de oldukça cezbedici görünen çikolatanın macerası daha yeni başlıyor.

Kakao nasıl çikolataya dönüşür?

Nibs'in preslenmesiyle Toz kakao ve Kakao tozu elde edilir. Çikolata üretmek için Kakao kitlesine kakao yağı eklenir. Karıştırma, İnceltme, Konçlama ve Temperleme (Şekil Verme) işleminden sonra çikolatamız hazırdır.

Kakao ile çikolata sosu nasıl yapılır?

Çikolata Sosu Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Süt, toz şeker, un ve kakaoyu derin bir sos tenceresine alın.
  2. İyice çırptıktan sonra küçük parçalara ayırdığınız bitter çikolata ve tereyağını ekleyin.
  3. Kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
  4. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.